Recomandare film: 47 Ronin

Este Craciunul, momentul in care se reuneste familia, dar daca la finalul zilei simtiti nevoia de a iesi, si evident nu intr-un restaurant sau cafenea dupa toate bunatatile pregatite in casa, va recomand un film fantastic: 47 Ronin (Ronin: 47 pentru razbunare) cu Keanu Reeves in rolul principal.

47 Ronin este o poveste despre onoare, curaj, razbunare, eroism, sacrificiu, dar si despre o iubire puternica si neimplinita, dincolo de constrangeri si coduri sociale.

Filmul este bazat pe o legenda japoneza, ecranizata de nenumarate ori de-a lungul timpului. Este povestea celor 47 samurai, care ramasi fara stapan (adica ronini), decid din onoare sa razbune moartea nedreapta a acestuia, in ciuda interdictiei shogun-ului, pecetluindu-si astfel soarta si devenind poate cei mai celebri samurai din istoria Japoniei. In incercarea lor, pentru a lupta cu forte malefice, pamantene si nepamantene deopotriva, au nevoie de ajutorul lui Kai (Keanu Reeves),un luptator de rang inferior, dispretuit pentru originea sa (fiind doar pe jumatate japonez) si proscris, foarte curajos insa, stapanind perfect arta luptei, dar si stiintele oculte, magia, in plus indragostit de fiica fostului stapan.

Distributia filmului 47 Ronin este in proportie covarsitoare formata din actori japonezi (ii vei recunoaste pe Hiroyuki Sanada din Rush Hour 3 si serialul Revenge, pe Asano Tadanobu din Thor, Rinko Kikuchi din Pacific Rim, Babel si Fratii Bloom), ceea ce ii confera un farmec aparte. Personajele sunt foarte reale, implicate, poate si pentru ca scenele au fost filmate succesiv in japoneza si engleza, astfel nativii japonezi simtind si intrand mai usor in pielea personajelor,  pentru a le reda sentimentele si trairile intense. Aceasta a implicat evident un efort extraordinar pentru Keanu Reeves, de a-si invata replicile in limba japoneza, dar actorul este cunoscut pentru perseverenta sa.

Mie mi-a placut mult filmul, l-am vazut in avanpremiera alaturi de revista Top Gear, care alege cele mai tari filme de actiune. 47 Ronin este recomandarea mea pentru seara de Craciun (cand ruleaza in avanpremiera in cinematografe), imaginile 3D sunt extraordinare, mai ales scenele de lupta. Sunt sigura ca trailerul te va convinge:

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Pregatiri de Craciun cu
Nissan Micra

Următor

Arome de Craciun: turta dulce