Razboi in bucatarie – recomandare film

V-am spus ca saptamana aceasta fug de caldura in cinema si va recomand si voua aceasta solutie, eficienta si pe deasupra si educativa. Am si noua recomandare de film pentru voi : The hundered-foot journey sau Razboi in bucatarie, cum a fost tradus, este un film de vazut vara aceasta.

E un film de pe al carui afis iti atrag atentia de la prima privire nume sonore, al caror palmares insumat depaseste 5 statuete Oscar (si 20 de nominalizari la celebrele premii ale Academiei Americane de Film) : Lasse Halstrom, regizor, responsabil si de deliciosul « Chocolat » cu Juliette Binoche si Johnny Deep, are 3 nominalizari pentru Viata mea de caine si The Cider House Rules, Helen Mirren insumeaza 4 nominalizari si detine 1 statueta Oscar pentru rolul magistral din The Queen, Steven Knight, scenarist, are o nominalizare pentru Dirty Pretty Things, iar producatorii Oprah Winfrey (2 nominalizari si 1 Oscar) si Steven Spielberg (11 nominalizari si 3 statuete Oscar) nu mai au nevoie de nicio prezentare, cred.

The hundered-foot journey / Razboi in bucatarie este in primul rand povestea transformarii unui tanar indian dintr-un bucatar pasionat intr-un mare chef, un garant al obtinerii stelelor Michelin, prin fantezia sa culinara.

Intr-un cadru mirific, intr-un orasel fermecator asa cum nu intalnesti decat in sudul Frantei, restaurantul rafinat detinut si condus cu o mana de fier de Madame Mallory (Helen Mirren) este eclipsat de micul local cu specific indian, proaspat amenajat peste drum, al familiei Kadam.

Razboiul incrancenat, presarat pe alocuri cu scene ilare, dus de capul familiei Kadam si Madame Mallory ia insa o turnura neasteptata in momentul in care Hassan Kadam incepe sa isi demonstreze talentul nativ exceptional in bucatarie. Sub indrumarea doamnei Mallory, ascentiunea lui Hassan este rapida, obtinand o a doua stea Michelin pentru restaurantul acesteia in doar un an, precum si accesul la cele mai renumite bucatarii din Paris, care isi disputa serviciile talentatului tanar chef.

Succesul nu-i este insa suficient, desi se bucura de apreciere si recunoastere in domeniul haute cuisine, in chiar patria mama a acestui concept, Hassan Kadam resimte acut instrainarea si absenta familiei si valorilor traditionale in care a crescut.

Nu va dezvalui mai multe, pelicula The hundered-foot journey / Razboi in bucatarie merita descoperita si savurata secunda cu secunda pe marele ecran.

Mie mi-a placut povestea filmului Razboi in bucatarie (cu o morala clara anti-rasism, care transpare insa natural din povestea frumoasa), peisajele de vis, istoria si modul in care sunt zugravite personajele si nu in ultimul rand preparatele infatisate, dar mai ales pasiunea si daruirea cu care le prepara eroii filmului.

Am auzit ca si cartea care sta la baza filmului este la fel de incantatoare, dar voi reveni cu impresii dupa ce o achizitionez. Pana atunci va recomand Razboi in bucatarie, un film de vazut, distribuit in Romania de Mediapro Distribution, de astazi in cinematografe.

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tribute to Robin Williams
Anterior

Tribute to Robin Williams

planuri de weekend
Următor

Planuri de weekend