/

Provocare. Culoare. Transformare. Cu Luxens

DIY project_Luxens_LeroyMerlin

Nu știu voi, dar eu simt în permanență nevoia unei schimbări în spațiul în care locuiesc sau lucrez. Fie că este vorba de un aranjament floral mai special (de evitat însă în cazul posesorilor de patrupezi curioși și neastâmpărați, asemenea mie), de mici obiecte decorative sau o nouă zugrăveală, nimic nu mă încântă și nu îmi ridică moralul mai tare ca o tușă nouă de culoare în apartament și un proiect DIY interesant.

Mi s-a potrivit deci perfect #confruntareaculorilor lansată de LEROY MERLIN și Luxens, o provocare pe care v-o lansez la rândul meu.

Dar să o luăm cu începutul. Despre ce este vorba? Despre o transformare – dramatică, rapidă și deloc costisitoare – a unei încăperi, în cazul meu a unui colț din casă, cu ajutorul vopselelor Luxens produse de Duraziv.

« Proiectul » care mi-a venit automat în minte în momentul când am primit această provocare din partea LEROY MERLIN (distribuitorul exclusiv al vopselelor Luxens) a fost un spațiu la care visez dintotdeauna, dar pentru care parcă niciodată nu am găsit timpul și resursele necesare: un colț pentru citit și relaxare.

Și am descoperit cu această ocazie că nici nu era atât de imposibil acest vis pe cât mi-l imaginam. Este prima dată când fac acest lucru, așa că îi las pe cei experimentați să aprecieze calitățile vopselelor Luxens din povestea mea.

Tot ce vă spun este că am reușit în câteva ore, cu un efort minim (spun asta pentru că eu m-am distrat de minune, după cum veți și observa imediat) să transform un spațiu dominat de un perete alb într-un colț pe care nu îmi vine să îl mai părăsesc, plin de culoare și personalitate.

Cum, în ce fel și cu ce ajutoare, descoperiți în continuare :

Ceea ce nu ați văzut este partea de pregătire pentru culoare, etapă pe care am pus-o în practică fără cel mai mic ajutor.

Am aplicat amorsa concentrată Luxens pe peretele alb inițial, care era și ușor murdar și pătat de trecerea timpului (recunosc că am avut norocul de a porni de la un perete fără crăpături și imperfecțiuni, caz în care ar fi trebuit să rezolv problemele cu puțin, sau mai mult, chit și un șpaclu).

Pont: Fiind probabil la fel de amatoare ca mine, vei fi poate uimită să afli că există un trafalet special pentru amorsă, nu poți folosi așa, chiar orice trafalet. Cauta deci unul special în magazine.

După câteva ore (3-4 pentru a-i permite amorsei să se usuce complet), am aplicat primul strat de vopsea albă Luxens și după alte două ore și pe al doilea strat.

Pont : Ține la îndemână un șpaclu. Te va ajuta să scapi de micile imperfecțiuni și denivelări datorate erorilor de aplicare a vopselei fără a afecta aspectul peretelui.

Am așteptat cu extrem de multă nerăbdare trecerea celor 2 zile recomandate pentru uscarea perfectă și completă a peretelui alb astfel obținut, și cred că v-ați dat seama și din film că așteptările mi-au fost chiar depășite. Mi-a plăcut atât de mult să realizez modelul ales (cu mare dificultate) încât nu m-aș fi rezumat la un singur perete. Oricum, mi-a rămas vopsea suficientă pentru a extinde proiectul și în celelalte încăperi.

Pont: Pentru inspirație și ajutor în privința alegerii unui model, îți recomand o incursiune în magazinele LEROY MERLIN, în zona dedicată vopselelor Luxens, pe platforma Facem-Facem și pe siteul Duraziv.

Ce părere aveți ? Cum vi se pare noul meu colț pentru citit și modelul ales?

Consultant proiect DIY: Iuliana Cristea – Specialist Tehnica Aplicarii Duraziv
Operator: Mihai Dragotă
Editor: Victor Ioniță
Mobilier: Lems

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

5 pași pentru o vacanță perfectă

Cum tratezi rapid o entorsă, în vacanță
Următor

Cum tratezi rapid o entorsă, în vacanță