Prajituri tradiționale de Crăciun

Pentru că se apropie Sărbătorile și sunt convinsă că, măcar de Crăciun, renunțăm la diete și controlul strict al caloriilor, vă propun, așa la final de weekend, o călătorie în câteva țări din Europa, prin evocarea diferitelor prajituri tradiționale de Crăciun (sau cozonaci în cele mai multe dintre cazuri).

Italia: Panettone

Cine nu cunoaște celebrul cozonac italian în formă de clopot, cu textură aerată și lejeră, ușor dulce, cu fructe confiate și o aromă discretă de citrice? Originar din Milano, panettone a fost „adoptat” și de o mare parte dintre popoarele Americii de Sud.

prajituri tradiționale de Crăciun

Germania: Stollen

Am descoperit de câțiva ani acest cozonac specific german (ce își are originea, se pare, tocmai în secolul al 15-lea) și a devenit pentru mine una dintre prăjiturile tradiționale de Crăciun preferate. re o textură mai compactă decât cea a cozonacului italian, forma clasică a cozonacului, rețeta incluzând unt, fructe confiate și migdale… Un detaliu important: stollen este întotdeauna „îmbrăcat” în zahăr pudră.

Îl găsiți în magazinele Lidl în această perioadă, în colecția de dulciuri de Crăciun Favorina , dar și îl alte supermarket-uri. A

prajituri tradiționale de Crăciun

Marea Britanie: Christmas Cake

Este un fel de tort cu fructe, insiropat cu brandy. Blatul este pregătit cu câteva săptămâni înainte de Crăciun pentru a sta în brandy toată această perioadă.

Poate lua diferite forme, poate fi glazurat sau simplu.

Franța: Bûche de Noël

Este o ruladă ce include un blat pufos și o cremă de ciocolată absolut delicioasă! Este decorată de obicei cu diferite figurine reprezentând elemente specifice sezonului rece, cum ar fi fulgii de zăpadă, din zahăr.

În fiecare an, aștept cu nerăbdare ca Patiseriile Paul să lanseze colecția de Bûches de Noël – vi le recomand, sunt demențiale.

prajituri tradiționale de Crăciun

Grecia: Christopsomo

Este cu certitudine „cea mai religioasă” dintre aceste prajituri tradiționale de Crăciun. Este un cozonac rotund cu stafide, nuci și condimente specifice sezonului rece. Sincer, mi-aș dori să gust un astfel de cozonac, dar nu am avut ocazia.

Și așa am ajuns la tradiționalul nostru cozonac. Pentru mine, cel mai bun cozonac (și cam singurul pe care îl mănânc, exclusiv de Sărbători) este cel făcut de mama mea. 

Voi ce alte prăjituri (cozonaci) tradiționale de Crăciun cunoașteți?

 

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

8 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ce Beauty Advent Calendar poți achiziționa anul acesta

idei de cadouri
Următor

Idei de cadouri de Crăciun sub 100 de lei