Pocket Scotch & 4 idei de cocktails de iarnă

Este sezonul vinului fiert și al ceaiului aromat, dar după numeroase târguri de Crăciun parcă aș mai varia puțin gusturile și aromele. Așa că mi-am propus să mă joc puțin cu recent lansatele Pocket Scotch. Și vă povestesc imediat cum vă puteți juca și voi.

Chiar dacă nu sunt cel mai înfocat fan al whisky-ului, apreciez din când în când un cocktail savuros. Și sunt mereu în căutare de idei și rețete. Pentru că îmi place să descopăr gusturi noi, diferite.

Este și motivul pentru care mi s-a părut genială ideea Pocket Scotch – sticle de whisky de buzunar… Adică exact așa cum am spus: 4 sortimente de whisky, cunoscute și apreciate – J&B, Singleton, Johnnie Walker Red Label și Johnnie Walker Black Label, ambalate în sticle simpatice, colorate, de dimensiunea unui buzunar (de jeans masculin, să spunem, că nu e vorba chiar de un singur shot de whisky ci de 20cl). Nu apuci să te plictisești de ele, le poți alterna și te poți juca cu ele în funcție de dispoziție.

Le poți lua cu tine indiferent de activitate și destinație: pe pârtie, la ski, la patinoar, la un party… Atenție doar: „Don’t drink and drive!”

***

Ținând cont de anotimp, eu vă propun 4 cocktails calde cu whisky, dar posibilitățile sunt nenumărate, iar „meniul” poate fi reinventat la infinit, în fiecare sezon.

Hot Toddy

(cu Singleton Pocket Scotch)

Ingrediente: 100 ml ceai fierbinte, 50 ml Singleton, 20 ml suc de lămâie, 20 ml de miere.

Mod de preparare: Prepară ceaiul și lasă-l 2 minute să se răcească, apoi adaugă whisky-ul, sucul de lămâie și mierea, amestecându-le pe toate.

Whisky Mocha

(cu Johnnie Walker Red Label Pocket Scotch)

Ingrediente: 60 ml espresso, 30 ml Johnnie Walker Red Label, 75 ml ciocolată caldă sau cacao cu lapte, 1 cub de zahăr brun, frișcă.

Mod de preparare: Prepară espresso, așa cum îți place, folosind cafeaua preferată, apoi ciocolata caldă (consistența trebuie să fie lichidă) sau cacao cu lapte. Într-un pahar înalt, pune cubul de zahăr brun, apoi whisky și lasă-l câteva momente. Adaugă espresso proaspăt preparat și amestecă până la topirea completă a zahărului. Adaugă apoi ciocolata caldă, amestecă și ornează cu frișcă, după gust.

Hot Zaddy

(cu J&B Pocket Scotch)

Ingrediente (pentru 2 persoane pentru că este o băutură ce trebuie „împărțită”): 240 ml cidru de mere, 120 ml J&B, 2 linguri de miere, 2 lingurițe suc de lămâie, 2 batoane de scorțișoară, felii de măr și felii de lămâie.

Mod de preparare: Încălzește cidrul de mere, apoi adaugă whisky, sucul de lămâie și mierea, amestecându-le pe toate. Împarte băutura în 2 căni generoase și adaugă câte un baton de scorțișoră, felii de măr și lămâie în fiecare.

Spiked Hot Chocolate

(cu Johnnie Walker Black Label Pocket Scotch)

Ingrediente: 240 ml ciocolată caldă, 30 ml Johnnie Walker Black Label, 15 ml sirop de mentă, frișcă, fulgi de ciocolată, acadele pisate.

Mod de preparare: Prepară ciocolata caldă cu lapte conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Amestecă ciocolata caldă cu whisky și sirop de mentă. La final, adaugă frișca și decorează cu fulgi de ciocolată (sau ciocolată rasă) și fulgi de acadele pisate.

Care dintre aceste cocktailuri v-ar tenta? Sau aveți cumva o altă rețetă de cocktail fierbinte?

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Unde bei ciocolată caldă bună în București

Următor

Winter sales: recomandări pentru update-ul garderobei înaintea vacanței de iarnă