Performanță sportivă şi spectacol ecvestru la Finala Circuitului Salonul Calului

Finala Circuitului Salonul Calului

Finala Circuitului Salonul Calului, cel mai complex eveniment ecvestru s-a desfăşurat ȋn perioada 24 – 27 septembrie, la clubul Equestria din Tâncăbeşti, iar publicul participant s-a bucurat de o competiție sportivă strânsă care a inclus 15 probe de sărituri peste obstacole, dar și de un spectacol nocturn ecvestru frumos și elegant – Seara Cailor. La Finala Salonul Calului au participat şi Altețele Lor Regale Principele Radu şi Principesa Maria, precum şi Maria Băsescu, o pasionată şi susținătoare a echitației.

Etapa finală a evenimentului s-a remarcat printr-o structură complexă, probele de sărituri peste obstacole fiind dedicate atât cailor experimentați şi sportivilor seniori, cât şi cailor tineri şi sportivilor junori, amatori şi debutanți. În cadrul competiției, pe lângă alte probe interesante, spectatorii au putut urmări două probe de show, „Ride & Bike” şi „Parcursul American”, dar şi două probe extrem de dificile, Trofeul Jockey Club şi Finala Campionatului Național de Forță.

Membrii Familiei Regale s-au alăturat pasionaților de echitație şi au susținut cuplurile ȋnscrise ȋn competiție, participând la două probe din cadrul Finalei Circuitului Salonul Calului. Alteța Sa Regală Principesa Maria a premiat sportivii aflați pe podium la o probă de nivel C, cu baraj la cronometru, ȋn timp ce Alteța Sa Regală Principele Radu a urmărit şi i-a felicitat pe câştigătorii probei „Parcurs American”, oferindu-le pălării specifice de cowboy.

În cadrul Finalei Salonul Calului a avut loc şi festivitatea de premiere a laureaților pentru ȋntregul circuit, fiind premiați atât sportivii care au cumulat cel mai mare punctaj de-a lungul celor patru etape ale evenimentului, cât şi cei mai buni cai ai circuitului la categoriile E, D, C şi B. La festivitate a participat şi Maria Băsescu, oferind cupe şi medalii câştigătorilor. Efortul depus de caii şi sportivii ȋnscrişi la ultima etapă a fost recompensat cu premii ȋn valoare de 53.000, premiile totale pentru ȋntregul circuit ajungând la 150.000 lei.

 Caii şi sportivii Clubului Equestria au atins rezultate foarte bune de-a lungul Circuitului Salonul Calului, fiind pe podium atât la premierea celor mai buni cai, cât şi a celor mai buni sportivi. La cea mai ȋnaltă categorie, nivel B, Equestria s-a clasat locul I cu calul Custen Ingo, iar la premierea cailor de nivel C, Quintender’s Boy şi Stormy Weather au ocupat pozițiile IV şi respectiv V. La nivel D, Natasha a reprezentat cu cinste Clubul Equestria, ocupând locul II ȋn totalul Circuitulului, ȋn timp ce Canavarro s-a clasat pe locul V la nivel E. Aceştia au fost ȋnsoțiți ȋn competiții de sportivii Florin Ionuț Năstase şi Florin Lateş. Și călăreții au fost premiați pentru rezultatele excelente, reprezentantul Equestria, Marian Roman, fiind clasat pe locul II la categoria sportivi Amatori.

Pe lângă probele sportive, Finala Circuitului Salonul Calului a cuprins şi un show ecvestru nocturn, Seara Cailor, prezentat sub titlul „Mic şi mare – sus, călare!”, ȋn care copiii şi adulții au demonstrat că pasiunea nu are vârstă. Sâmbătă, 26 septembrie, publicul a pătruns ȋn lumea fascinantă a echitației, urmărind un spectacol care ȋmbină diamismul acestui sport cu eleganța şi rafinamentul specific. Programul a fost deschis de o probă inedită de sărituri peste obstacole, tip ştafetă, ȋn care sportivii au fost deghizați ȋn persoanje celebre. Seara Cailor a continuat cu un moment distractiv având ca personaje principale un cal şi un ponei ȋnaripat, progresie de dresaj sportiv pe muzică cu o amazoană şi un copil, momente de dresaj şi acrobații cu actorul Denis Ștefan, demonstrații de atelaje şi mini-atelaje cu ponei şi un număr de Dresură de Ȋnaltă Școală, pe ritmuri spaniole.

Pe parcusul Finalei Circuitului Salonul Calului, publicul a putut admira o expoziție de tablouri cu teme ecvestre, semnată de pictorul Dominic – Petru Vȋrtosu. În plus, pentru a surprinde atmosfera de competiție şi energia spectaculoasă a mişcărilor acestor animale, artistul a pictat live chiar ȋn timpul evenimentului.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 73 cai (28 proprii şi 45 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și o terasă exterioară. Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Balmain x HM
Anterior

#HMBalmainNation

Mini One
Următor

Mini Amintiri de vară…