Oțetul balsamic – ingredientul minune

Aceto balsamico este unul dintre primele 5 lucruri care îmi vin în minte când vorbesc despre bucătăria italiană, una dintre preferatele mele, fără drept de apel.

Îmi place gustul oțetului balsamic, dar și savoarea pe care o conferă diverselor preparate… Iar dacă adaug și impactul său pozitiv asupra sănătății – am aflat de curând că oțetul balsamic are proprietăți antioxidante, reduce riscul atacului de cord, ajută la diminuarea durerilor, mai ales de cap, la tratarea rănilor și infecțiilor, ajutând digestia și contribuind la sănătatea oaselor – cred că tocmai am descoperit noul ingredient minune pentru salate, pește, fripturi și alte preparate.

Spun noul ingredient pentru că până acum nu mi-am imaginat că oțetul balsamic poate fi folosit în așa multe combinații – evident, era nelipsit din salate, brânzeturile italiene îl aveau mereu alături (dacă nu ați gustat încă burrata sau parmezan stropite cu oțet balsamic, ar fi momentul să o faceți), dar cam atât.

Așa mi-a venit ideea de a vă prezenta astăzi una dintre noile mele rețete preferate – Crostini cu mozzarella, prosciutto și smochine, asezonate cu cremă de oțet balsamic Ponti.

Ingrediente (pentru 1 porție – 4 crostini):
1 ciabatta medie
salată rucolla
75g mozzarella
4 felii prosciutto crudo
2 smochine (proaspete sau uscate)
cremă oțet balsamic Ponti
sare și piper
1 cățel de usturoi

Preparare:

Se prăjesc feliile de pâine, se freacă cu usturoi și se asezonează cu sare și piper. Pe fiecare bucată de pâine se așează rucola, câte o felie de prosciutto rulată, o felie de mozzarella și smochine. La final, se adaugă crema de oțet balsamic Ponti.

01_crostini_mozzarella_prosciuto_balsamico 02_crostini_mozzarella_prosciuto_balsamico 03_crostini_mozzarella_prosciuto_balsamico

Simplu, dar vă asigur că foarte delicios. Porția mea de crostini a dispărut instant de pe masă.

Aceste crostini pot fi servite la micul dejun, la un brunch cu prietenele, ca aperitiv la o masă în familie. Îți garantez că vor fi apreciate!

crostini_mozzarella_prosciuto_balsamico_chef

 

ÎNTREBARE CONCURS: Pe care dintre cele 3 variante de oțet balsamic Ponti (normal, cremă sau premium) ai folosi-o într-un preparat pentru petrecerea de Revelion și despre ce preparat este vorba?

Credit foto: MAROONI

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

12 comentarii

  1. Nu știam ca are atâtea beneficii, de multe ori am văzut oțetul balsamic pe raft în magazin, dar nu am folosit pana acum. Crostini arata absolut delicios, nu ma mir ca s-au mâncat imediat!

  2. Iubesc salate in diverse combinatii si cred ca mi ar place sa folosesc un otet crema si ceva ingrediente de salata de toamna iarna cu morcov,mar, seminte si verdetea ce as gasi in comert,

  3. Folosesc Aceto Balsamico di Modena de ceva timp, inclusiv alb, insa imi place gustul celui rosu mai mult, iar pt Revelion as folosi Ponti Premium pt a da un gust deosebit salatei din 5 legume cu piept de pui, o adevarata armonie de culoare si sanatate. La multi ani!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scoala de buni buni
Anterior

Despre bunici…

Următor

Calendarul Pirelli 2017 a fost prezentat oficial la Paris