Diamonds & fashion. În culisele Ocean’s 8

Așa cum Met Gala este unul dintre cele mai așteptate evenimente în rândul celebrităților, la fel de așteptată a fost și pelicula Ocean’s 8 ce are în distribuție câteva dintre cele mai celebre nume ale momentului, precum Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Anne Hathaway sau Helena Bonham Carter.

Și nu degeaba am folosit paralela cu Met Gala (evenimentul anual ce reunește toate celebritățile de la Hollywood și nu numai în cadrul The Metropolitan Museum din New York). Oceans’s 8, filmul ce o are ca personaj central pe Debby, sora faimosului Danny Ocean (interpretat de George Clooney), este de fapt povestea unui jaf (reușit, scuze pentru spoiler!) în cadrul celebrei Met Gala.

Nu vreau să îți dezvălui prea mult din acțiunea filmului, de aceea mă voi rezuma la câteva imagini spectaculoase ale ținutelor personajelor principale din Ocean’s 8, cu recomandarea să îl vezi cât de curând la cinema, dacă nu ai apucat deja.

Obiectul marelui jaf (pus la cale în cele mai mici amănunte de Debbie Ocean pe durata celor 5 ani petrecuți în pușcărie) este un superb colier de diamante semnat de celebra casă pariziană Cartier – The Toussaint. Casa Cartier s-a alăturat cu entuziasm proiectului, având o istorie bogată în lumea filmului, în care putem include câteva dintre peliculele de referință ale Hollywood-ului precum “Gentlemen Prefer Blondes” și “Some Like It Hot” cu Marilyn Monroe, “Sunset Boulevard” cu William Holden și Gloria Swanson sau “High Society” cu Grace Kelly și Frank Sinatra.

Colierul Toussaint a fost special creat pentru pelicula Ocean’s 8, fiind inspirat de design-ul unuia dintre cele mai celebre coliere ale casei franceze, realizat în 1931 de însuși Jaques Cartier pentru maharajahul din Nawanagar, o adevărată cascadă de diamante colorate, de o finețe extraordinară, care însă nu mai există în prezent. Dimensiunea colierului a fost redusă cu 20%, originalul fiind destinat unui bărbat, în timp de Toussaint urma să fie purtat de o femeie. Numele colierului a fost preluat de la Jeanne Toussaint, directorul de creație Cartier între 1933 și 1970, o personalitate ce și-a pus amprenta asupra domeniului bijuteriilor de lux timp de mai multe decade.

The Toussaint nu este însă o replică, ci o creație originală, ce respectă în cele mai mici detalii exigențele casei Cartier legate de, fiind realizat din zirconiu montat în aur alb.

Scena marelui jaf este The Met, celebrul muzeu de artă din New York, momentul ales nefiind întâmplător, The Met Gala constituind una dintre cele mai spectaculoase „vitrine” de expoziție pentru bijuterii. Și aici, aceeași grijă pentru detalii, filmul reproducând fidel atmosfera pregătirilor și desfășurării galei.

Și cum Met Gala este despre fashion (și despre celebrități din toate domeniile, evident), Vogue și numeroși designeri celebri au fost cooptați în proiect. Fiecare ținută a personajelor principale a fost atent selecționată pentru a dezvălui câte ceva din caracterul și rolul celei pe care o îmbracă.

Debbie Ocean (Sandra Bullock) poartă o rochie cu trenă superbă semnată de Alberta Ferretti, neagră cu broderii aurii ce reprezintă scoici și stele de mare (elemente inspirate de numele de familie al personajului).

Lou (Cate Blanchet) poartă o fabuloasă salopetă smarald cu aplicații prețioase, creație Givenchy, perfectă pentru acest personaj feminin ce are o pasiune pentru motociclete și deține un club de noapte.

Rose Weil (Helena Bonham Carter) a optat pentru o rochie ce evocă numele personajului, creată de Dolce & Gabbana – o adevărată grădină de trandafiri fiind pictată manual pe țesătura fină.

Daphne Kluger (Anne Hathaway) este ”regina balului”, creația Valentino într-o nuanță puternică de roz, cu umerii dezboliți și o trenă princiară potrivindu-se perfect colierului Toussaint, pe care aceasta îl poartă la Met Gala, o prezență absolut regală, din toate punctele de vedere.

Amita (Mindy Kaling) poartă o rochie aurie cu aplicații prețioase absolut spectaculoasă semnată Naeem Khan. Personajul este expert în bijuterii și, un detaliu în plus, actrița care îl interpretează este de origine indiană, asemenea celebrului designer.

Tammy (Sarah Paulson) poartă o rochie elegantă din catifea cu umeri supradimensionați, creată de Prada, ce captează esența personajului – discret, dar dificil de ignorat.

Nine Ball (Rihanna) merge pe o rochie cu o croială simplă, într-o culoare intensă, absolut fabuloasă, creație Zac Posen.

Constance (Awkwafina) strălucește în creația designerului Jonathan Simkhai.

Ocean’s 8 rulează deja în cinematografele din toată țara, fiind distribuit în România de Vertical Entertainment.

Și dacă v-am făcut curioase, o să vă încânte și trailerul filmului:

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

8 trucuri pentru un păr sănătos vara aceasta

Următor

10 motive să mă întorc la Liliac Lodge Batoș