Dintre toate bucatariile internationale, la egalitate in topul preferintelor mele se afla cea greceasca si cea italiana, cea din urma fiind insa mai accesibila, daca luam in considerare numeroasele restaurante italienesti din Bucuresti. Incep insa sa se inmulteasca si restaurantele grecesti si cum apare sau aflu de unul nou dau fuga sa il incerc.
Am descoperit in mod intamplator restaurantul Asteria, nefiind in drumul meu obisnuit, abia la un an dupa inaugurare (el functionand din noiembrie 2011). Restaurantul este in Pipera (soseaua Pipera – Tunari nr. 15), dar seara se ajunge foarte usor pentru ca nu este trafic.
Ambianta este foarte placuta, restaurantul are doua niveluri, fiind spatiu suficient intre mese, iar decorul amintind mai ales la parter de tavernele din insorita Grecie.
Am inteles ca am avut noroc pentru ca nu era deloc aglomerat, eu am fost int-o joi, dar vinerea, pentru ca este seara greceasca cu muzica live, si in week-end este indicat sa rezervi inainte.
Eu sunt mare amatoare de antreuri grecesti si fructe de mare si absolut tot ce am comandat mi-a parut delicios: am incercat evident tzatziki care a fost asa cum trebuie, onctuos si aromat, salata greceasca, tirokafteri – crema de branza picanta, care le-a iesit ca in Grecia, feta saganaki – feta la cuptor, care nu era nici prea topita nici tare, gustoasa, haloumi – branza cipriota la gratar, calamar umplut cu feta si creveti saganaki.
Preturile sunt rezonabile, serviciul a fost promt, dar nici nu erau multe mese ocupate, iar preparatele mi-au astamparat dorul de Grecia, asa ca va recomand cu caldura experienta restaurantului Asteria din Pipera.
si mie mi*e dor de grecia