O comedie neobisnuita: Iubitul meu e zombi

Am fost sa vad filmul „Iubitul meu e zombi”, Warm bodies in engleza, oarecum din inertie – prietenii vroiau la film dupa ora 8, eu voiam sa ies, nu erau alte filme pe care sa nu le fi vazut – dar in final nu am regretat si iata-ma in postura de a va recomanda chiar filmul. Nu pot altfel, desi probabil la inceputul filmului nu mi-as fi imaginat nici ca voi sta pana la final si nici ca voi ajunge sa vorbesc despre el in termeni pozitivi.

Iubitul meu e zombi este unul dintre filmele caruia trebuie sa-i dai timp sa se desfasoare. Bine, daca dupa 30-40 de minute esti tot la stadiul de asteptare si toleranta, probabil ca totusi nu te-am nimerit cu filmul.

Iubitul meu este Zombi este o comedie atipica despre dragostea care se infiripa intre cele mai nepotrivite persoane in cele mai neasteptate momente: intr-un viitor in care lumea a fost devastata de o epidemie necunoscuta care a trasformat oamenii in zombi, Julie – fiica conducatorului micii armate de supravietuitori ai epidemiei – si R. – un Zombi neobisnuit, cu trairi interioare intense si neobisnuite se cunosc si petrec momente cat se poate de placute intr-o lume aflata in extinctie si dominata de zombi sangerosi, ajungand in final sa se indragosteasca si sa descopere practic leacul bolii nemiloase.

Stiu ca pare ciudat (v-am spus deja ca este o comedie neobisnuita) si nu foarte atragator, dar acordati-i o sansa, filmul Iubitul meu e zombi merita vazut si va spune acest lucru o persoana total impotriva filmelor cu vampiri, zombi, epidemii ucigatoare, sfarsitul lumii si alte SF-uri.

Nu vreau sa povestesc filmul pentru ca merita descoperit la cinema, iata doar pe scurt ce mi-a placut la Iubitul meu e zombi:

–          Monoloagele interioare ale lui R. – fiind zombi, nu prea poate sa se exprime, la inceput nu rosteste decat cateva cuvinte monosilabice fortate, dar gandurile si le formuleaza coerent, plin de ironie si sarcasm la adresa propriei persoane si a situatie in care se afla

–          Coloana sonora absolut superba – personajele nu comunica foarte mult, cel putin la inceput, dar apropierea lor este punctata de diferite piese super cunoscute

–          Machiajul personajelor zombi

–          Autoironia lui R. si poantele neobisnuite si foarte amuzante

–          Cursul de condus al lui R. pe un superb BMW cabrio rosu

–          Sesiunea de makeup la care este supus R. pentru a trece drept uman

–          M., prietenul lui R., un alt „zombi emancipat”

–          Nicholas Hoult (Jack din Jack si uriasii) in rolul lui R.

–          John Malkovich in rolul tatalui lui Julie

–          Deznodamantul fericit

Ce nu mi-a placut:

–          Subiectul  – epidemia si extinctia lumii – dar modul de a-l trata chiar a fost deosebit

–          Scena sangeroasa – singura de altfel – in care zombi se hranesc cu oameni

Eu va recomand deci filmul Iubitul meu e zombi (Warm bodies), mai ales ca nici in acest weekend nu isi anunta primavara instalarea definitiva, si astept pareri si comentarii.

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Lansare L de la Lancel

Următor

Premiile Gopo si designerii romani