Mousse si suc 100% – aici sunt vitaminele istete

Daca v-a intrigat titlul, aflati ca « Mousse si suc 100% – aici sunt vitaminele istete » este denumirea unei noi campanii educationale derulata de Uniunea Nationala a Producatorilor de Suc, care timp de 3 ani va incerca sa promoveze si sa convinga parintii din cinci tari europene, printre care si Romania, de importanta consumului de sucuri si mousse din fructe si legume in alimentatia familiei.

Eu am descoperit cateva lucruri noi cu aceasta ocazie, care cred ca v-ar interesa si pe voi, indiferent de varsta sau statutul familial. Mai ales ca, in privinta consumului de sucuri de fructe, romanii sunt pe ultimul loc din Uniunea Europeana, cu sub 1 litru de suc de fructe pe cap de locuitor consumat intr-un an de zile (in conditiile in care, un roman consuma pe an bere intr-o cantitate de peste 80 de ori mai mare).

  • In primul rand, de ce acest demers ? Raspunsul este simplu, pentru ca o alimentatie corespunzatoare in copilarie, dar si la varsta adulta, se traduce printr-o conditie fizica buna si o stare de bine.
  • Sucurile si mousse-urile din fructe si legume constituie un mod convenabil de a imbogati cu vitamine si nutrienti alimentatia zilnica.
  • Pentru ca exista o anumita neincredere legata de continutul acestor sucuri, am descoperit cu surprindere, dar si bucurie, faptul ca, sucurile din fructe sau legume nu pot conţine, conform legislatiei, conservanti, coloranti sau arome, altele decat cele obtinute din fructele sau legumele din care sucul a fost facut. Sucul este un produs natural, obtinut exclusiv din fructe sau legume coapte, proaspete, inghetate sau congelate, care nu ar trebui sa contina zaharuri.
  • Sucurile sunt facute exclusiv din fructe si legume sanatoase, coapte, proaspete sau conservate. Sunt obtinute prin presarea sucului din pulpa, prin frecare mecanica sau stoarcere, in cazul citricelor. Presarea ofera un beneficiu sucului, acesta putand fi ambalat, concentrat sau pasteurizat inainte de a fi depozitat.
  • Exista un numar limitat de aditivi permis pentru sucurile de fructe: acidul citric (până la 3 g/l), vitamine si saruri minerale, iar pentru sucul de rosii, sare, condimente si ierburi aromatice. Aromele artificiale, indulcitorii, colorantii si conservantii sunt interzisi.
  • Sucurile din fructe nu se altereaza pentru ca sunt pasteurizate. Prin pasteurizare se pastreaza valoarea nutritiva, minimizandu-se pierderea de vitamine sensibile la temperatura si a sarurilor minerale, distrugandu-se insa microorganismele si enzimele, care, pastrate in suc, ar conduce la procesul natural de fermentatie.
  • Mousse-urile sunt obtinute in principal din piure de fructe sau din piure de fructe si morcov, toate sanatoase, coapte, proaspete sau conservate. Piureul este un produs cu o compozitie chimica similara fructelor sau legumelor din care este facut. Unul dintre avantajele unui mousse este conţinutul de fibra (pectina), aceasta adaugand un plus de savoare si oferind o senzatie de consistenta.
  • Recomandarea specialistilor: 200 ml de suc de fructe pe zi.

Mi-ar placea sa aflu si parerea voastra pe aceasta tema, mie sincer mi-a clatinat din temelii cateva conceptii, sa le zicem, alimentare… Ma voi bucura acum cu mai multa placere de sucul de mere pe care il ador, mai ales vara, de la rece, eventual si in combinatie cu apa minerala (pentru un Apfelschorle delicios).

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

O zi plină de adrenalina: Mad Max Day Out

Următor

Perfect summer hair