Am descoperit unde-mi voi petrece cateva ore sambata de acum inainte si vreau sa va impartasesc aceasta descoperire „culinara” si voua. Este vorba despre Cafepedia, o locatie care m-a surprins intotdeauna prin preparatele sale inedite si care in fiecare sambata dupa ora 14:00 propune un meniu special cu midii, stridii si sampanie.
Moules marinieres (Midii in sos de vin alb) este una dintre slabiciunile mele cand vine vorba de bucataria franceza, pana sa le descopar nu agream deloc preparatele pe baza de scoici. Acum sunt unul dintre motivele pentru care imi lipseste Parisul si visez la o calatorie cat mai curand.
La Cafepedia, in fiecare sambata, gasiti midii chiar mai gustoase decat la Paris. Sunt proaspete, provin de la o ferma romaneasca de la Marea Neagra si pot fi insotite de un delicios sos cu vin alb, usturoi si condimente mediteraneene, un sos de rosii picant, un sos cu lapte de cocos si ghimbir sau cu smantana. Pe langa aceste 4 specialitati, in meniul special de sambata mai gasiti stridii in sos de vinegreta, rapane in sos alb si frigarui de rapane, paste proaspete cu scoici, completate perfect, pentru amatori, de sampanie.
Am optat evident pentru o portie medie (de 1 kg, pentru ca exista si super portia de 3 kg) de midii in sos de vin alb, usturoi si condimente mediteraneene care a venit alaturi de bucati de lipie cu ierburi si ulei de masline… un deliciu, le-am savurat cu incantare (si egoism) pana la ultima cochilie si ultima picatura de sos.
Mi-a placut deci mancarea, dar si atmosfera de sambata la Cafepedia. Un zumzet placut de conversatii, rasete si voie buna, incurajata cu certitudine de preparatele delicioase. Era destul de aglomerat, asa ca ar fi bine sa faceti rezervare in prealabil.
Va recomand sambata de midii, stridii si sampanie la Cafepedia, dar si doar o cafea, din oferta cuprinzatoare, si conversatie in decorul incantator al superbei vile de pe strada Arthur Verona, care o adaposteste.