Make-up trends cu Deborah Milano: Smokey eye

A venit momentul să vă dezvălui și ultimul episod al seriei de tutoriale de make-up inspirate de pe podiumurile de prezentare ale Milano Fashion Week primăvară/vară 2017 și realizate cu sprijinul make-up artistului Deborah Milano, Lucia Scurtu. Este vorba despre un machiaj mai îndrăzneț, potrivit celor mai fancy petreceri ale verii, ce pune accentul pe ochi – Smokey eye look.

Make-up trends.

Pe podiumurile de prezentare de la Milano Fashion Week Spring – Summer 2017 s-a remarcat și detașat ca tendință un look smokey eye imperfect (ușor « măzgălit », așa cum l-au denumit specialiștii – smudged smoked). L-am descoperit în prezentările Bottega Veneta și Alberta Ferretti.

 

Step by step.

1. Pregătirea tenului pentru machiaj. Machiajul se aplică de fiecare dată pe tenul perfect curat și hidratat. Peste crema hidratantă, se aplică un primer pentru a estompa micile defecte ale pielii și a conferi un plus de rezistență machiajului.

2. Corectarea semnelor de oboseală. În zona de sub ochi se aplică un anticearcăn / corector pentru a estompa cearcănele și pentru a crea luminozitate. În același timp, anticearcănul servește ca baza pentru machiajul ochilor (fardul rezistă mai mult și se « așează » mai bine).

3. Fondul de ten. Pentru a crea un look impecabil, de seară, am optat de data aceasta pentru un fond de ten rezistent semi-mat cu acoperire medie spre mare. L-am aplicat cu o pensulă, dar se poate aplica și cu un beauty blender sau chiar cu degetele, pentru a urmări mai ușor liniile feței.

4. Fixarea. Pentru a fixa machiajul și pentru a-l menține intact pe tot parcusul zilei, am aplicat o pudră liberă.

5. Sprâncenele. Am ales un creion de sprâncene într-o nuanță de brun pentru a le contura și evidenția. Aplicatorul integrat în capac este ideal pentru blending, pentru a crea un efect natural.

6. Machiajul ochilor. Am combinat de data aceasta 2 palete de smokey eye pentru a crea un machiaj  al ochilor care să atragă atenția asupra acestora. Tehnica smokey eye presupune aplicarea unei nuanțe foarte deschisă în colțul intern al ochiului pentru a crea senzația de ochi mari și luminoși, precum și sub arcada pentru a încadra perfect sprânceana și a crea volum; o a doua nuanță deschisă (dar cu un ton / două mai închisă ca cea pentru iluminare) pe pleoapa mobilă pentru a crea densitate; iar, la final, am o nuanță închise la baza genelor pentru a conferi profunzime privirii.

Aceasta din urmă este completată prin aplicarea unui creion de contur. Machiajul ochilor este desăvârșit prin aplicarea unei mascara pentru definire.

7. Machiajul buzelor. Am conturat buzele cu un creion într-o nuanță apropiată de cea a rujului ales. Cum accentul cade de data aceasta pe machiajul ochilor, am ales un ruj într-o nuanță destul de neutră. Rujul se aplică dinspre centru spre marginea buzelor.

8. Fardul de obraz. Pentru un plus de culoare, am aplicat puțin fard de obraz pentru a conferi tenului strălucire și prospețime.

Rezultatul… Care este machiajul preferat dintre cele trei propuse de Deborah Milano (nude look, bold lips look)?

 

Smokey eye look by Deborah Milano.

Pentru a realiza acest machiaj îndrăzneț, make-up artistul Deborah Milano a ales următoarele produse:

Deborah Milano Face Perfect Primer (1) – o bază de machiaj ce matifiază și hidratează tenul, netezindu-l și uniformizându-l pentru ca machiajul să se așeze perfect și să se mențină intact pentru mai multe ore și în cele mai dificile condiții.

Deborah Milano Age Reset Concealer în nuanța 3 – Beige (2) – un anti-cearcăn lichid sub formă de creion cu un vârf fin și mobil ce permite prin presare eliberarea cantității optime de produs necesare. Are o formulă cu efect iluminator și anti-ageing, ingredientele sale având rolul de a minimiza apariția cearcănelor, de a stimula sinteza colagenului și de a netezi. În plus, beneficiază de SPF20 (excelent mai ales vara, când ne dorim un machiaj cât mai lejer, cu produse care să ne protejeze însă tenul de efectele razelor soarelui).

Deborah Milano 24Ore Care Perfection în nuanța 03 – Sand (3) – un fond de ten lichid ce lasă pielea hidratată pentru mai multe ore. Conține microsfere cu efect de blur, acestea având rolul de a minimiza porii, de a reduce roșeața și de a estompa alte mici imperfecțiuni, formând în același timpla nivelul pielii un film protector înpotriva elementelor poluante din mediul înconjurător. Și acest fond de ten are SPF20.

Deborah Milano Dress Me Perfect Loose Powder în nuanța 02 – Light Beige (4) – o pudră liberă cu o textură mătăsoasă, ce absoarbe excesul de grăsime datorită particulelor de micro siliciu din compoziție, conferind un finish mat perfect și natural.

Deborah Milano 24Ore Eyebrow Pencil în nuanța 282 (5) – un creion pentru sprâncene cu o textură super pigmentată, care permite obținerea unui aspect natural.

Deborah Milano Perfect Smokey Palette – 06 Soft Smokey (6) și 07 Saffron (7) – o paletă special creată pentru realizarea smokey eye look, cu o textură super pigmentată, ușor de aplicat, oferind un finish mat, cremos, lejer, deloc încărcat.

Deborah Milano Eyeliner în nuanța 01 – Black (8) – un creion cu o formulă specială pe bază de ceară vegetală, cu o textură mătăsoasă pentru a contura perfect și precis.

 Deborah Milano 5 in 1 Extraordinary Mascara (9) – o mascara cu efect unic, 5 în 1, oferind extra volum genelor (datorită microsferelor de nylon și fibrelor triunghiulare), extra alungire (datorită fibrelor triunghiulare din formula sa), extra curbare și extra definire (datorită aplicatorului special), extra rezistență (datorită rășinilor și polimerilor din compoziție).

Deborah Milano Lipliner Pencil în nuanța 01 – Nude – un creion de buze cu o formulă cremoasă datorită uleiului de cocos din compoziție. Este un creion super pigmentat și hidratant, cu o aplicare foarte precisă.

Deborah Milano Absolute Lasting Liquid Lipstick în nuanța 03 – Mauve Nude (10) – un ruj lichid super rezistent la transfer, confortabil și ușor de aplicat, creând o peliculă uniformă de culoare pe suprafața buzelor.

Deborah Milano Hi-Tech Blush în nuanța 58 – Paprika (11) – un fard de obraz realizat prin tehnologia “oven-baked”, pudra fină conținând micro perle ce reflectă lumina și conferă pomeților strălucire.

Pont: Produsele Deborah Milano se pot achiziționa din magazinele Kendra, Carrefour, Emag, pe Fashion Days și în magazinele Sephora selecționate.

 

Credit foto: Marooni

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Make-up trends cu Deborah Milano: Bold Lips look

Următor

#UnFilmPeSaptamana: Baby Driver