Locul de vineri: Royal Express

Royal Express - restaurant Bucuresti

Va amintiti versul usor cantat din copilarie, expresia bucuriei si lipsei de griji : « A venit vacanta cu trenul din Franta » ? Si acum, trenurile, garile, imi amintesc acel sentiment de fericire si libertate pe care il capatam pe 15 iunie, in fiecare an. Si de aceea, locul de vineri este unul special, un restaurant din Bucuresti cu iz de vacanta, potrivit sezonului estival si nu numai – Royal Express (Calea Rahovei 147, exact langa Palatul Bragadiru).

Ceea ce face din Royal Express un loc inedit si unic este modul de servire. Intregul local este incojurat de linii de cale ferata (in miniatura evident, iar daca ati avut in familie pasionati de trenulete stiti cat fidel pot acestea reproduce detaliile liniilor feroviare), unica interactiune cu personalul bistro-ului petrecandu-se in momentul achitarii notei de plata.

Exact cum ati auzit : o locomotiva, pe care o apelezi exact in momentul cand toti de la masa s-au decis asupra comenzii si care nu se va legana de pe un picior pe altul exasperata de nehotararea unuia dintre voi, iti va prelua hartia completata cu preparatele si bauturile dorite, iar o alta cu mai multe vagoane iti va aduce ulterior comanda. Ai grija doar sa notezi corect numarul mesei, mai ales daca restaurantul este mai aglomerat si comanda mai stufoasa, pentru a evita orice incurcatura.

Meniul Royal Express suna bine (antreuri, salate, cateva mancaruri rapide, dar mai ales deserturile), atmosfera cu aer interbelic este foarte placuta (in special la ceas de seara cum am ajuns eu), iar serviciul este unul dintre cele mai eficiente din Bucuresti (sper ca nu suna prea anti-social, dar este foarte placut sa iti gestionezi singur comanda intr-un restaurant, sa te poti gandi si razgandi de oricate ori iti doresti).

Royal Express - restaurant Bucuresti

Royal Express - restaurant Bucuresti

Royal Express - restaurant Bucuresti

Royal Express - restaurant Bucuresti

Royal Express - restaurant Bucuresti

 

Mie mi-a placut la Royal Express si-ti recomand experienta oricand ai chef de o seara altfel in compania prietenilor, sau chiar pentru o intalnire romantica discreta.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

  1. Multa lume stie ca Royal Expres a fost nu doar un restaurant cu trenulete, nu doar un restaurant copiat dupa La Trenulete… a fost un proiect comun cu La Trenulete.

    Doar ca, in bunul spirit romanesc, cand lucrurile erau deja aranjate, cei care au deschis Royal Express s-au descotorosit de baietii care au creat La Trenulete.

    Desigur, tot in bunul spirit romanesc, si-au asumat conceptul si creatia, nu au mai pomenit niciodata de cei de la La Trenulete, ba chiar au inventat o poveste siropoasa despre cum le-a venit lor ideea asta grozava, cu trenurile.
    Doar ca, lucrurile nu au mers cum si-au imaginat ei, nu au avut clienti si nu o sa insir aici nenumaratele gafe pe care le-a facut ca sa intre cu succes in faliment dupa numai 6 luni de la deschidere. Asa se intampla cand esti atat de ingamfat incat iti maginezi ca poti deschide orice afacere, chiar si una despre care nu stii nimic. Poate i-a ajutat un pic si Doamne-Doamne sa plateasca pentru nerusinarea cu care i-au escrocat pe cei de la La Trenulete si pentru tupeul nemasurat cu care, cand baietii de la La Trenulete au luat atitudine si i-au notificat in scris sa nu foloseasca conceptul creat de ei, i-au amenintat. Poate nu stiti ca doamna Talmacean a fost (sau este?) sotia politicianului Talmacean.
    Una peste alta, s-a făcut dreptate. Restaurantul Royal Express a dat faliment si s-a inchis. Ca o ironie a sortii, La Trenulete se va redeschide in decembrie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Caudalie Polyphenol C15
Anterior

Despre struguri si ingrijirea tenului cu Caudalie

Denim
Următor

Obsesia pentru denim