Este deja weekend si sper ca acesta va va prilejui momente de relaxare, o pauza inainte de o noua saptamana de lucru. Si pentru ca toate imaginile si felicitarile celebrand Ziua Statelor Unite, care au invadat astazi mediul online, mi-au starnit o usoara reactie nationalista, m-am gandit sa va recomand, in categoria locul de vineri, un restaurant cu specific romanesc mai special – La Porcu’ rasfatat.
Situat intr-una dintre cele mai frumoase zone din Bucuresti, in apropierea parcului Icoanei, pe strada C.A. Rosetti nr. 47 (intrarea se face insa din strada I.L. Caragiale), La Porcu’ rasfatat propune un meniu cuprinzator (cu descrieri tentante ce-ti vor face dificila alegerea) cu preparate autentic romanesti, reinterpretate insa in retete contemporane rafinate.
Pot sa iti recomand unul dintre platourile unicat – Platoul pofticiosului (trecut in meniu ca fiind pentru 2 persoane, desi ne-am potolit putin foamea cinci oameni), care include salata de vinete, fasole batuta, zacusca, placinte dospite pe lespede, pasta de jumari, salata de conopida cu ardei copti si ciuperci marinate, perle de branza de burduf tavalite prin ceapa rosie si mac, rosii marinate in ulei si otet de vin rosu cu busuioc ; pastrama haiduceasca ; borsul de perisoare si galustele cu prune. Desi sunt multe preparate tentante in meniu, unele unicat, pe langa cele pe care le poti intalni in majoritatea restaurantelor cu specific romanesc.
Atmosfera este una placuta si linistita, personalul eficient si foarte politicos, preturile rezonabile. In plus, fanii fotbalului (dar si ai altor competitii) pot profita de ecranele plasate in fiecare incapere.
Mie mi-a placut restaurantul La Porcu’ rasfatat si iti recomand sa il incerci.