O atmosfera relaxata, un meniu delicios si sofisticat, vinuri aromate cu poveste, un maestru in bucatarie si o gazda incantatoare, aceasta ar fi reteta simplificata a succesului primului eveniment culinar de anul acesta la Mica Elvetie, in Centrul Vechi.
Orele au trecut pe nesimtite, feluri incredibile de mancare, asezate cu mare arta in farfurie de chef Jakob Hausmann, s-au perindat prin fata noastra acompaniate de vinul potrivit obtinut pe Domeniile Stirbey.
Ne-am deschis apetitul cu o poveste, cu printi si domenii de alta data, cu un vin spumant rose parfumat, un tur ghidat in bucataria fermecata a gazdei noastre, restaurantul Mica Elvetie, si o degustare de amuse bouche delicioase.
Antreul inedit – brulle de fois gras cu salata de valeriana si vinegreta de smochine – a venit insotit de un vin care a devenit noul meu favorit – Dessert de la Stirbey.
La felul principal, chef Hausmann ne-a rasfatat cu doua preparate cu arome exceptionale si complet diferite. In primul rand un file de tilapia in sos Grenoblaise cu garnitura de mamaliga, peste care insusi chef Hausmann ne-a presarat bucatele aromate de trufe proaspete, fel imbratisat perfect de un vin alb sec. Urmarea a fost la fel de spectaculoasa : roastbeef in sos Merlot cu legume si piure de cartofi cu sofran, alaturi de un vin rosu sec, plin de forta si personalitate, Negru de Dragasani din 2011 de la Stirbey.
Finalul a fost la fel de reusit, festinul fiind incheiat de un desert simplu si delicios – clatite cu crema de branza si vanilie si compot de prune, impreuna cu un alt vin dulce extraordinar – Tamaioasa Romaneasca din 2012.
Sincer, va recomand urmatorul eveniment culinar la Mica Elvetie, eu cu siguranta le voi urmari si astepta cu interes. Acestea vor fi lunare (prea rare dupa parerea mea, dar poate succesul lor le va multiplica rapid), urmatorul fiind programat deci la mijlocul lunii octombrie, iar detaliile le puteti regasi pe pagina de facebook Mica Elvetie.