Lets travel to New York: 10 locuri de vizitat iarna descoperite în filmele preferate

New York, orașul care nu doarme niciodată, este una dintre cele mai frumoase destinații pentru vacanța de iarnă (și nu numai), plin de magie, de energie și de distracție.

Poți ajunge să iubești New York-ul încă dinainte de a-l cunoaște. Și asta datorită miilor de filme și seriale de referință care au ca decor acest oraș: Sex & the City, Gossip Girl, Friends, Home Alone 2, One fine Day, New Year’s Eve, Maid in Manhattan, Serendipity, Breakfast at Tiffany, You’ve got mail, When Harry Met Sally…

Dacă îți planifici o la New York iarna, pe lista de must visit nu ar trebui să lipsească locații iconice descoperite în filmele preferate.

Central Park

Datorită dimensiunilor sale uriașe, Central Park apare, cu foarte foarte puține excepții, în orice film făcut vreodată a cărui acțiune se petrece în New York. Aleile sale superbe, lacul imens, terenurile de sport și pajiștile minunate fac din Central Park cadrul de filmare perfect din New York. Și este senzațional în orice anotimp, absolut magic iarna, acoperit de zăpadă.

L-am admirat în One Fine Day (1996, cu Michelle Pfeiffer și George Clooney), The Mirror Has Two Faces (1996, cu Jeff Bridges și Barbara Streisand), Maid in Manhattan (2002, cu Jennifer Lopez), Gossip Girl, When Harry Met Sally (1989), Home Alone 2 (1992), Friends with Benefits (2011, cu Justin Timberlake și Mila Kunis), Breakfast at Tiffany’s (1961), Second Act (2018, cu Jennifer Lopez)… și chiar am celebrat revelionul aici alături de pleiada de celebrități din distribuția New Year’s Eve (2011 – Halle Berry, Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Ludacris, Robert De Niro, Josh Duhamel, Zac Efron, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer, Hilary Swank, Sofía Vergara).

The Metropolitan Museum of Art (The Met)

The Met este una dintre cele mai spectaculoase instituții de cultură din lume, impresionând prin colecțiile sale de sculptură, pictură, fashion. Clădirea este la fel de impresionantă din exterior pe cât este și la interior, având o arhitectură fabuloasă, fântâni și candelabre uluitoare.

Blair (Gossip Girl) își lua gustarea pe treptele muzeului, hoațele din Ocean’s 8 acționează chiar în cadrul The Met Gala, dar l-am mai zărit și în Hitch (cu Will Smith) și în When Harry Met Sally (cu Meg Ryan și Billy Crystal).

New York Public Library

Biblioteca Publică din NYC este una dintre clădirile celebre din New York, situată pe Fifth Avenue, la numărul 476. Cu statuile cu lei impunătoare de la intrare, holul imens si cavernos, dar și o incredibilă sală de lectură, The New York Public Library este unul dintre cele mai folosite decoruri în filmele ce se petrec la New York.

Orice fan Sex & the City își amintește scena cutremurătoare din film în care Carrie, devastată, părăsește New York Public Library, unde trebuia să aibă loc nunta ei cu Big. Ai mai zărit-o însă și în Breakfast at Tiffany’s și The Thomas Crown Affair.

Carrie’s apartment din West Village

Deși în serialul Sex & the City, ce a împlinit anul acesta 20 de ani de la lansare, Carrie Bradshaw locuiește în Upper Manhattan, apartamentul ce este martorul atâtor drame, momente de bucurie și extaz, și clădirea din care Carrie își face apariția de fiecare dată, în orice anotimp, în ținute spectaculoase, se află de fapt în downtown West Village.

Grand Central Station

Această gară inconică, plină de viață, situată la pe East 42nd Street la numărul 89, vede mii de oameni venind și plecând în fiecare zi. Și mai uluitor este faptul că a fost construită în 1871, ceea ce explică arhitectura spectaculoasă și stilul în care este decorată.

Spațiul generos și interioarele superbe au făcut din Grand Central Terminal una dintre cele mai populare locuri de filmare din New York:

de la Alfred Hitchcock cu North by Northwest (1959) la Gossip Girl, serialul fenomen care își începe povestea în Grand Central cu sosirea plină de mister a Serenei (Blake Lively), One fine day și lista poate continua.

Friends building

Există un serial mai urmărit ca Friends, chiar și acum, la 15 ani după încheierea sa? Eu nu cred… Iar clădirea în care se află cele 2 apartamente în care locuiesc Monica & Rachel și Joey & Chandler, și în care cei 6 prieteni sărbătoresc de nenumărate ori Crăciunul și Revelionul, este unul dintre punctele care atrage anual o mulțime de turiști fani Friends sau curioși să descopere acest loc faimos. Și este clar unul dintre locurile pe care vreau trebuie sa le vizitezi în New York.

Rockefeller Center

Nu există Craciun în New York fără decorațiunile magnifice și impunătoare ale bradului de la Rockefeller Center, care se transformă în fiecare iarnă, în preajma Sărbătorilor, în “Christmas Wonderland”.

Aici este și locul feeric în care Kevin (Macaulay Culkin) se regăsește cu mama sa, într-un moment plin de emoție, la finalul Home Alone 2, o scenă pe care este imposibil să o fi ratat.

Serendipity 3

Poftă de un desert bun? Atunci trebuie să faci o vizită patiseriei Serendipity 3, aflată pe East 60th Street la numărul 225. Cunoscătorii recomandă Frrrrozen Hot Chocolate, dar și uluitoarele ice cream sundaes (printre care Golden Opulence Sundae care are un pret de 1.000 de dolari).

Evident că nu trebuie să ratezi Serendipity 3 dacă ai urmărit cu sufletul la gură căutările și încercările prin care trec cei 2 îndrăgostiți din filmul cu același nume – Serendipity (din 2001). Deserturile decadente ale patiseriei au apărut însă și în alte filme precum Gossip Girl, One Fine Day sau Trust the Man.

Empire State Building

Una dintre clădirile emblematice ale New York-ului, oferă o priveliște unică evocată și redată în numeroase pelicule celebre. Arhitectura sa art deco, alături de panorama asupra oașului oferită de la înălțimea sa, atrag miile de turiști de aproape un secol.

Empire State Building apare în peste 250 de filme. King Kong a facut-o “celebră” în 1930, comedia romantică Sleepless in Seattle i-a făcut să spere pe milioane de îndrăgostiți că își vor găsi aici dragostea, dar ar mai fi de menționat și An Affair to Remember (1957, cu Cary Grant și Deborah Kerr), Gossip Girl (în ultimul episod al celei de-a treia serii – “Last Tango, Then Paris” – Empire State Building joacă un rol important în relația cu suișuri și coborâșuri dintre Blair și Chuck).

Times Square

Un alt loc popular și faimos din New York: Times Square, cu reclamele sale uriașe strălucitoare, magazinele gigantice și străzile pietonale. Incluzând doar o imagine din Times Square, orice peliculă fixează fără echivoc locul de desfășurare al acțiunii… pentru că toată lumea recunoaște acest loc iconic din New York. De altfel, aici se desfășoară în fiecare an cea mai mare petrecere de Revelion din New York!

Este celebră scena în care Captain America se trezește aici după 70 de ani. Dar eu îmi amintesc scene din Friends with Benefits, Vanilla Sky sau Jerry Maguire care m-au determinat să pun Times Square pe lista locurilor must see în New York.

„Care este filmul tău preferat ce se desfășoară la New York?”

***

Și pentru că o aromă, un parfum pot evoca întâmplări, oameni și locuri, m-am lăsat inspirată de parfumul dedicat orașului care nu doarme niciodată pentru a-l explora… 

Mandarina Duck a surprins esența acestui oraș fascinant în creațiile sale Let’s travel to New York, for Man & for Woman.  Let’s travel to New York for Woman este un mix floral fructat plin de energie și radiând senzualitate: note de vârf de lamâie și măr verde, o inima de piersică, iasomie și iris, pe o bază de lemn de santal și de cedru. Let’s travel to New York for Man evocă efervescența și seducția pe care acest oraș o exercită asupra celor care ajung să îl cunoască: note de vârf de bergamotă și lavandă, o inimă de ferigă orientală, pe o bază de lemn de santal și de cedru. Parfumurile se găsesc exclusiv în magazinele Kendra!

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

9 comentarii

  1. Serendipity este unul dintre filmele mele preferate pe care l-am văzut de câteva ori, deja și de care nu cred că m-aș plictisi vreodată. <3

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ce târguri de Crăciun vizităm anul acesta

Următor

Winter Menu Häagen-Dazs