La multi ani Jean Paul Gaultier!

Astazi il aniversam pe Jean Paul Gaultier care implineste 61 de ani, o aniversare care asemenea aniversatului nu poate trece neobservata. Numele lui Jean Paul Gaultier este strans legat de fashion de 37 de ani, el lansandu-si prima colectie in 1976, dar implicarea sa in acest domeniu dateaza din 1970 cand Pierre Cardin, impresionat de creativitatea tanarului Gaultier in angaja ca asistent.

In cei 37 de ani de creatie si recunoastere in lumea internationala a modei, numele lui Jean Paul Gaultier a fost asociat cu celebra casa Hermes (pentru care a fost director de creatie timp de 7 ani, intre 2003 si 2010), producatorul de lenjerie de lux Wolford, de numele unor artisti celebri non-conformisti ca Madonna, Marilyn Manson, Tina Turner, Lady Gaga sau Mylene Farmer (pentru care a creat costumele de scena) sau chiar cu filme ca The Fifth Element (Al cincelea element) al lui Luc Besson sau La Cité des enfants perdus (Orasul copiilor pierduti) – pentru care a conceput costumele personajelor.

Si pentru ca imaginile sunt mai sugestive decat cuvintele, iata cateva instantanee din cadrul expozitiei dedicate marelui designer Jean Paul Gaultier, deschisa pana pe 12 mai in Muzeul Kunsthal de la Rotterdam (Olanda).

In cei 37 de ani de creatie, Jean Paul Gaultier, fara a fi beneficiat de o instruire sau studii in domeniul modei, a construit un univers avangardist inspirat de modelul uniformelor matelotilor, a reinventat bustiera si alte elemente de lenjerie (sutienele conice), a sugerat fusta lunga ca element al garderobei masculine, intr-un cuvant nu a incetat sa uimeasca lumea cu inovatiile sale.

Veritabila expozitie multi-media, expozitia de la Rotterdam „The Fashion World of Jean Paul Gaultier: from the Sidewalk to the Catwalk” include inregistrari ale defilarilor, filmelor si concertelor de care Gaultier si-a legat numele, manechine in modelele emblematice Jean Paul Gaultier si imagini ale multiplelor si diverselor surse de inspiratie ale designer-ului si alte fotografii inedite din viata si activitatea acestuia.

Va las in compania imaginilor inedite. La multi ani Jean Paul Gaultier!

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Colectia The Season Jimmy Choo

Următor

Noutati de primavara de la Douglas