I’ve still got sand in my shoes

sand beach Thassos

Deși m-am întors deja de mai bine de o săptămână din scurta vacanță – evadare în Grecia, îmi tot vin in minte versurile melodiei intrerpetate de Dido: I’ve still got sand in my shoes and I can’t shake the thought of you…

Da, sunt cu gândul doar la marea albastră și nisipul fin și fierbinte.

Îți recomand o scurtă escapadă în Thassos, dacă simți nevoia să îți încarci bateriile, stând la soare și nefăcând nimic (deși eu, mărturisesc, am avut laptop-ul la mine, iar la amiază nimic nu mi se părea mai plăcut decât să mă bucur de briza răcoroasă lucrând pe terasa unei taverne cu vedere la mare, cu un delicios greek frappe aături.

Marea albastră, valuri gălăgioase, peisaje superbe și, nu în ultimul rând, preparate grecești delicioase, aceasta este experiența estivală pe ți-o propun astăzi, pe versurile melodiei lui Dido!

  • Două plaje mi-au plăcut anul acesta în mod special în Thassos, ambele în Limenas, în apropiere de port:

Papalimani aflată într-un golfuleț mai retras, cu un ponton drăgălaș, cu tavernă ziua (foaaarte gustoasă mâncarea, pe lângă nelipsitele Greek salad, dovlecei la grătar și Tzatziki, am încercat halumi la grătar și pui cu ardei ) și bar lounge seara.

Papalimani beach - Thassos

Tarsanas unde am băut cel mai bun Greek Frappe de pe insulă, și care are de asemenea o tavernă cu mâncare demențială.

Tarsanas beach - Limenas - Thassos

Cafe Aeriko - Limenas - Thassos

Taverna Zorbas din centrul orașului Limenas, chiar pe pe o străduță adiacentă pietonalei cu bazar (unde am bifat cele mai delicioase și crocante cheese pies, și am descoperit tradiționalul Stamnato – bucățele de carne de porc cu morcovi, cartofi, ciuperci și sos de muștar cu rozmarin, servite într-o oala de lut).

Zorbas_tavern_Limenas_Thassos

Fish Tavern din satul pescăresc Aktiklisma (situat la 500 de metri de Skala Kallirachi) – unde evident am mâncat cel mai bun pește din Thassos (proaspăt pescuit, recomandat de patronul tavernei) și cel mai gustos octopus la grătar, alături de un vin alb răcoros – a fost un dejun mai scump (52 de euro față de cei 30-35 de euro cât au fost celelalte mese, dar pentru 4 feluri de mâncare și o sticlă de vin, eu zic că este mai mult decât rezonabil, gustul fiind impecabil). În plus, terasa cu vedere spre mare (există chiar și posibilitatea de a mânca la una dintre mesele plasate pe plajă) făcea deja toți banii.

Fish Taverna_AktiKlisma

Taverna Mythos aflată în Limenas, în portul vechi este mereu aglomerată, iar acum am descoperit și motivul – mâncarea foarte diversificată, dar și foarte foarte gustoasă. Am mers pe recomandarea chelnerului (întâmplător român) și am ales peștele proaspăt, prajit, (limba de mare, un pește din familia calcanului foarte bun), musaca, skordalia (un fel de piure de cartofi cu usturoi) și, din nou, dovleceii prăjiți cu tzatziki…

Mythos_taverna_Limenas - Thassos

  • Un loc în care am revenit este Patisserie Stamatis, dar bezelele (pufoase, dulci, divine, irezistibile) de aici le-am încercat acum pentru prima dată.

Bezele_Stamatis_Thassos

  • Și pentru că peisajele superbe și experiențele din Thassos merită împărtășite (și cărțile poștale nu mai sunt « la modă », deși eu le ador și le achiziționez de peste tot, fără a le trimite însă) poți utiliza aplicația Felicitaro prin care oricare dintre pozele făcute cu telefonul mobil se poate transforma în câteva secunde într-o vedere ce poate fi expediată (din aplicație) direct celor dragi, fără timbre și alt efort din partea ta (doar completezi în aplicație datele exacte).

Thassos postcards

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vespa 946 Emporio Armani
Anterior

So chic: Vespa 946 Emporio Armani

păr sănătos
Următor

7 trucuri pentru un păr sănătos vara aceasta