Îți dorești un păr sănătos? Iată câteva trucuri utile!

Toate ne dorim un păr sănătos… alături de un perfect, un machiaj uluitor și o piele bronzată ca în filme. Și dacă ți-aș spune că există soluții pentru a-l dobândi?

Chiar dacă vara își face timid simțită prezența, printre ploi și furtuni, temperaturile ridicate din ultimele zile mă fac să afirm cu certitudine că am intrat în sezonul estival.

Parul, asemenea pielii, va fi greu încercat sezonul acesta. Soarele, apa sărată sau cea din piscină tratată cu clor, sunt factori care îl agresează și contribuie la deteriorarea sa accentuată.

Iata deci 7 trucuri care te vor ajuta să ai un păr sănătos vara aceasta.

Pălăria, accesoriu obligatoriu pentru un păr sănătos

Protejează-ți părul de soare, asemenea pielii – cu o pălărie, șapcă sau eșarfă. Sezonul aceasta se poartă șepcile chic din pai, pălăriile supradimensionate din textil, cu imprimeuri colorate, dar și pălăriile de pai cu boruri largi și nefinisate.

De eșarfe ți-am povestit deja, le ador, și ți le recomand cu căldură!

Barieră împotriva apei sărate și a clorului

Pregătește-ți părul de baie în mare sau în piscină. Apa sărată și substanțele chimice din piscină afectează părul.

Ar fi indicat să îl protejezi cât este posibil. Îți recomand să îl umezești înainte, cu apă sau un produs specific leave-in, pentru că părul este precum un burete, absorbind lichidele. Dacă este deja umed, evident nu va mai absorbi o cantitate importantă de substanțe dăunătoare.

Primerul, primul pas al rutinei de îngrijire a părului

Folosește un primer pentru păr. Acesta este primul pas al oricărei rutine de îngrijire a părului, în orice anotimp. Primerul protejează firele de păr împotriva agresiunilor termice și ale diferiților factori din mediul înconjurător.

Produse de protecție solară pentru păr

Folosește produse special concepute pentru îngrijirea părului după expunerea la soare și baie în piscină sau mare. Acestea vor hrăni și hidrata părul în profunzime datorită ingredientelor atent alese.

Beach waves?

Usucă părul natural. Alege o coafură lejeră, dezordonată… vei fi în tendințe, iar firul de păr este și protejat de un alt factor de agresiune precum cea termică, a aparatelor de styling.

Te poate ajuta și un produs de texturizare în obținerea coafurii lejere perfecte.

Elasticul la control

Folosește accesorii de păr care să nu îl agreseze. Optează pentru elastice din textil, fără detalii metalice, sau alte materiale maleabile.

O soluție excelentă sunt și elasticele Invisibobble ce au o formă de arc de plastic (se lărgesc la purtare puțin, dar revin la loc), nu lasă urmă pe păr și nici nu rup firele atunci când le scoți din păr.

Renunță la spălarea cotidiană

Încearcă să te speli mai rar pe cap – sfatul se adresează celor care își spală părul foarte frecvent (zilnic, o dată la două zile).

La mare evident nu există altă soluție, dacă ți-ai udat părul, dar în mod cotidian ai putea încerca să folosești un șampon uscat, să prelungești astfel cel puțin cu o zi distanța între spălări.

Apa, cel mai bun aliat!

Hidratează-te! Este un truc sau un îndemn la ordinea zilei în orice anotimp, dar mai ales vara… apă plată & minerală, ceai, limonadă, fresh de fructe, bea cât mai multe lichide, mai ales dacă stai mult afară, în soare.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Oaspete special în Hotel Transylvania

Cele mai frumoase plaje Grecia
Următor

Destinații de vacanță : cele mai frumoase plaje din Grecia