În ce ordine aplicăm produsele de îngrijirea tenului

Există în acest moment o varietate de produse pentru îngrijirea tenului, cu funcții și texturi extrem de diferite. De aceea, ritualul de frumusețe a devenit unul atât de complex încât riscă de multe ori să se transforme dintr-un moment de răsfăț într-unul de coșmar.

Creme, seruri, geluri, loțiuni… astăzi ai nevoie de foarte mult timp pentru a le parcurge tuturor cu foarte multă atenție prospectul. Și e foarte dificil de stabilit și în ce pas al ritualului de îngrijirea tenului intervine fiecare.

Sau poate că nu… iată o manieră simplă în care le poți stabili ordinea fără prea mari bătăi de cap.

Texturi

Regula de bază în aplicarea produselor de îngrijirea tenului? Se aplică întâi produsul cu textura cea mai ușoară. Apoi, pe rând, la cele mai consistente. 

După curățarea tenului, pe care evident o adaptezi tipului și nevoilor tenului tău, se aplică în primul rând crema pentru ochi. Dacă folosești și un ser pentru ochi, acesta are întâietate.

Urmează serumul. Poți aplica mai multe tipuri de serum, pentru diferite tipuri de probleme cu care se confruntă tenul tau. Aplică-le însă în straturi succesive, lasându-le cel puțin un minut fiecăruia să acționeze și să fie absorbit în piele.

Vine apoi rândul loțiunilor sau cremelor lejere.

Ulterior, pentru un plus de strălucire și hidratare, aplică produsele cu texturi uleioase. Deși unele uleiuri par la fel de lejere ca serumul, odată aplicate nu permit celorlalte tipuri de creme și loțiuni să pătrundă în straturile pielii și să acționeze.

Dimineața sau seara

Ultimul pas în ritualul de îngrijirea tenului depinde de momentul zilei!

Dimineața, aplică o cremă cu factor de protecție solară. Aceasta va acționa ca o barieră și orice produs îi aplici deasupra îi reduce eficiența. Atenție deci la tipul de fond de ten utilizat! Ideal ar fi să conțină și acesta factor de protecție SPF.

Seara, aplică o cremă care să aibă în compoziție și vitamina A. Aceasta previne deshidratarea pielii, dar și alte probleme ale tenului.

Sper ca acest ritual schematic să îți fie de ajutor și îți recomand să îți cunoști tenul. Este și motivul pentru care recomand de fiecare dată când am ocazia diferitele sesiuni de diagnostic al tenului organizate de diferite branduri.

Este impostant să utilizezi produse de îngrijire adaptate: o ultra – super cremă, laudată de toată lumea, dar destinată unui ten uscat, nu va avea o acțiune benefică în cazul unui ten normal sau mixt.

De aceea, oricând aveți ocazia să testați un produs înainte de utilizare / achiziție, este ideal să o faceți.

Ce produse folosesc eu?

ACM Duolys Eye Contour CreamVitamina C, vitamina E, crema aceasta de ochi le are pe toate. Hidratează, se absoarbe rapid în piele și are și efect anti-ageing.

Lancome Advanced Genifique. Folosesc serum cu religiozitate pentru că tenul meu este foarte deshidratat și este cea mai bună șasă pentru el. Pe acesta îl recomand din toată inima. Este perfect și ca bază pentru machiaj.

belif The True Cream Aqua Bomb. Este cea mai lejeră cremă pe care am folosit-o vreodată. Are o textură foarte apropiată de un gel, o aromă proaspătă și este o adevărată „bombă” de hidratare. A devenit fără să îmi dau seama unul dintre cele mai importante produse din ritualul meu de îngrijirea tenului.

Madara Radiant Energy facial oil. Este un ulei facial descoperit recent, Madara fiind un brand de cosmetice organice. Conferă strălucire instant tenului. Se poate folosi ziua, seara, singur sau câteva picături în crema hidratantă.

Supergoop Everyday Sunscreen. O cremă consistentă, neuleioasă, cu factor mare de protecție solară – SPF50. 

Bioderma Photoderm MAX SPF5+. O cremă pigmentată cu factor ridicat de protecție solară, care poate înlocui cu succes fondul de ten. Formula anti-stralucire o recomandă și ca o excelentă bază pentru machiaj.

Lancome Skin Feels Good. Este din primăvară fondul meu de ten preferat. Este ca o cremă nuanțatoare, având o textură hidratantă, cremoasă și acoperire medie. Conține acid hialuronic și… are SPF23. 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Am încercat burgeri gourmet la emte

Următor

Ce cafea bem la Viena?