8 idei simple de design interior

Start

Pe lângă starea de bine pe care mi-o conferă în primul rând locul, dar și orice vacanță la soare, de fiecare dată mă întorc din Dubai cu o multitudine de idei. De data aceasta cu câteva idei de design interior foarte chic.

Sursa mea de inspirație a fost hotelul Hampton by Hilton din Dubai de ale cărui detalii de design interior m-am îndrăgostit iremediabil încă de anul trecut. 

Așa că, la început de primăvară, îți recomand câteva idei de upgrade de design interior care îți vor retrezi sau amplifica plăcerea de a sta acasă.

Taburet din reviste

design interior

Este perfect pentru aceste timpuri pentru că poate constitui și un proiect DIY  ca să nu te plictisești în casă. Nu ai nevoie de prea multe itemuri pentru a le realiza: câteva reviste și cataloage (cred că multe dintre noi avem colecții de reviste glossy, pe care spunem mereu că le vom răsfoi la un moment dat din nou), tu decizi cât de înalt vrei să fie taburetul (15-20 cred că ar fi optim), 2 curele sau cordoane din piele sau material (le poți și improviza sau confecționa din haine pe care nu le mai porți), o pernuță de dimensiunea revistelor. Baza din lemn sau placaj mi se pare opțională!

Grafitti wall din dischete

design interior

Multe dintre noi nu am utilizat aceste dischete pentru stocarea informațiilor din computer… strămoașele CD-urilor, DVD-urilor și acuma ale USB stick-urilor. Părinții mei, de exemplu, mai au încă în casă, cu rol decorativ, evident, câteva cutii. 

Mi s-a părut super creativă și simpatică ideea celor de la Hampton by Hilton. Pentru că un perete din acesta special poate schimba complet aerul unei încăperi. Și cum nu e prea simplu cu zugravitul în momentul acesta, când suntem toți în casă și nu avem cum să ieșim, ai putea demara un proiect care să implice toți membrii familiei, de la mic la mare.

Dischete colorate poti achiziționa de la olx (sunt foarte mulți care comercializează și sunt foarte ieftine). Modelul îl poți stabili singură, poți opta pentru forme geometrice ca să fie mai simplu sau poți picta pe dischete după ce le-ai lipit.

Sunt mai multe modalități de a realiza acest perete de dischete, cred că cel mai bine ar fi sa lipiți o coală de tapet de hartie, cel mai simplu si mai ieftin si deasupra să veniți cu dischetele, lipite cu scotch dublu – față.

Perete din sticle

Nu știi ce să faci cu sticlele goale care se tot adună? Un perete decorativ mi se pare un touch simpatic de design interior. 

Poate constitui și o modalitate de a depozita sticlele de vin, acest perete devenind un suport pentru sticlele din dotare.

Lampadare

Mi-au plăcut dintotdeauna lampadarele, dar nu prea vedeam cum aș putea „umple” casa cu ele fără a crea un efect kitschos. Mi-a plăcut ideea de a le transforma într-o lustră neobișnuită.

Noptiere suspendate

Îmi place mobila suspendată în primul rând pentru că îmi dă impresia că încăperea „respiră”, dar și pentru că este mai ușor de curățat pe sub ea. Noptierele suspendate, sub forma de leagăn, mi-au plăcut mult. Mi se pare foarte cool și speciale!

Lampă industrială

Baia este printre ultimele încăperi pentru care ne-am gândi la upgrad-uri chic. Trebuie să fie funcțională în primul rând! Dar o mică schimbare nu ar strica. 

Un accent industrial precum această lampă (practică și arătoasă în același timp) mi se pare genial.

Accente de culoare

Dacă nu vrei să schimbi foarte multe în casă, dar simți nevoia unui upgrade de design interior, îți recomand această soluție: câteva elemente de decor în culori tari, revigorante – o veioză, un scaun, un mini frigider sau orice alt obiect care îți poate fi util în încăperea respectivă.

Măsuță de cafea din valize vintage

Dacă mai ai prin casă niște valize / geamantane vechi, acum este momentul să le scoți la lumină. Poți achiziționa, binențeles, câteva, dacă și ție ți se pare interesantă ideea cu măsuța de cafea din valize. Pe aceasta am descoperit-o în recepția hotelului Canopy by Hilton din Dubai și efectiv mi-a rămas întipărită în minte!

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Cea de-a patra ediţie a festivalului AWAKE este oficial anulată

cheesecake muffins
Următor

Easy cheesecake muffins