Hair styling: cum aranjezi un bob lung

Cochetam cu ideea unui bob lung încă de iarna trecută, dar abia la începutul primăverii mi-am făcut curaj și am ajuns la salon. Just in time! Pentru că la scurt timp s-a instaurant starea de urgență, saloanele s-au închis…

Bobul lung mi se pare cea mai versatilă și simplu de coafat tunsoare. În afară de faptul că nu îl poți prinde (evident, doar te-ai tuns scurt!), te poți juca cam oricum cu părul tău.

Un bob lung se poate aranja drept, în bucle strânse sau lejere, beach waves, cu volum sau fără, îl poți chiar și împleti… Se usucă rapid, se coafează la fel. Chiar dacă nu îl coafezi ai șanse să se așeze perfect, cu un minim de efort. Exact ceea ce aveam nevoie în perioada aceasta tulbure.

Coafură rebelă

bob lung

Este simplu de realizat pentru că nu are „reguli”. Puțin volum la rădăcină, câteva șuvițe ondulate lejer – interior și exterior, câteva șuvițe întinse cu placa… Doar cu o placă de păr îți faci treaba.

Iar pentru finish un spray cu luciu și poate și puțină fixare. Poți încerca sprayul de finisare cu luciu Moroccanoil, infuzat cu ulei de argan, care atrage și reflectă lumina, conferind părului un luciu specific părului sănătos.

Wet look clasic

Coafura aceasta mă trimite cu gândul la vară…

Pe părul umed, aplică un produs special pentru wet hair (de la rădăcină până la vârfuri). Perie părul spre spate, iar la final, puțin gloss pentru un finish wet & shinny, eventual și fixare suplimentară.

Îți recomand gelul de păr Amaro cu efect lucios si extra umed, care este un gel foarte puternic și cu un efect intens.

Beach waves

bob lungBeach waves (ador cum sună) sunt onduleurile naturale, obținute cu ajutorul unui produs de texturizare, fără ajutorul vreunuk produs de styling.

Eu am utilizat cu succes spray-ul Beach Wave de la Morrocan Oil, care are avantajul că hidratează părul și nu îl încarcă.

Secretul acestei coafuri este look-ul natural, nicio buclă nu seamănă cu cealaltă, părul pare aranjat așa de la natură…

Clasic drept

bob lung Poți să îl aranjezi astfel cu ajutorul unei perii rotative sau cu placa… pentru „experte” chiar cu uscătorul de păr și o perie plată, specială.

Secretul este însă aplicarea înainte de styling a unui produs de protecție termică foarte eficient, pentru un rezultat perfect, adică un păr cu aspect sănătos, nu ars și deteriorat.

Dacă simți nevoia, aplică la final un ulei hidratant pentru finish perfect!

Bucle naturale

Este un look clasic, buclele se pot realiza în modul în care preferi tu. Mie îmi este foarte ușor să le realizez cu placa de întins părul. Îmi place că nu ies foarte strânse buclele și se „lasă” ușor pentru a crea efectul natural atât de căutat, mai ales pe un păr scurt.

Ca și în cazul celorlalte coafuri, este indicat să aplici un produs specific, ideal care să și protejeze termic firul de păr – îți recomand Crema Moroccanoil pentru definirea buclelor.

Volum și strălucire

bob lung O coafură cu volum dă impresia de păr curat, abia spălat, și arată bine oricând. Poți trișa însă cu un șampon uscat!

Pentru părul proaspăt spălat, pentru a obține un styling cu volum, folosește un produs special pentru rădăcina firelor de păr. Spuma de la Moroccanoil este foarte eficientă, conferind amplitudine și o mișcare foarte fluidă a coafurii.

Bob lung răvășit

Aceasta este, fără îndoială, stilul care mi se potrivește cel mai bine î această perioadă.

Îl poți obține simplu, doar prin uscarea părului, cu o perie. Poți aplica un produs pentru volum la rădăcină și, obligatoriu, un produs de protecție termică pentru un aspect sănătos la final.

În funcție de caracteristicile părului tău, poți folosi, sau nu, un produs de fixare, un ser sau ulei pentru finish…

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ten sănătos
Anterior

10 sfaturi pentru un ten sănătos și frumos

Următor

Dor de Grecia:
Midii în sos de vin alb