Un blog personal despre tot ce-i chic

gustul copilariei_prajitura cu bezea_Figaro

Gustul copilăriei, prăjitura mea favorită cu bezea

Love It

Pentru că este iarnă (și stau mai mult în casă, nefiind foarte prietenă cu frigul), pentru că au fost Sărbătorile (și-am stat mai mult în familie) și pentru că eu sunt o mare fană dulciuri, m-am trezit la început de ianuarie nostalgică, cu o poftă nebună de prăjitură cu bezea.

Și nu orice prăjitură cu bezea, mi-era dor de gustul copilăriei mele, de prăjitura Figaro perfectă pe care o făcea mama mea (pe care o mai face și acum, dar doar la insistențe și cu intervenții speciale).

Frig, iarnă – am menționat deja că eu iarna nu ies din casă decât de nevoie – ce-mi rămânea de făcut? O privire în dulapul cu « provizii » și un gând recunoscător pentru inspirația de a face o vizită magazinului Topoloveni de pe Rosetti, un telefon disperat către mama și situația părea aproape rezolvată… aproape pentru că greul abia atunci începea: prepararea primului meu Figaro, prima prăjitură cu bezea făcută cu propriile mele mânuțe.

CITEȘTE ȘI: Cele mai frumoase momente din 2015

prajitura - gustul copilariei_Topoloveni 02_gustul copilariei_Topoloveni 03_gustul copilariei_Topoloveni

Rețeta de Figaro, prăjitura mea favorită cu bezea, este simplă, și nu necesită foarte multe ingrediente. 1 pachet de margarină, 3 linguri de zahăr, 4 gălbenușuri și 500 – 600 grame făină și un praf de copt se amestecă și se obține coca pentru o tavă mică (eu am optat pentru una de tartă pentru că este ceea ce aveam disponibil). În tavă se pune hârtie de copt (sau se unge cu unt/margarină). Se intinde deci foaia de cocă, se așează în tavă și se înțeapă cu furculița. Deasupra se adaugă magiun de prune Topoloveni (sau un alt gem acrișor). La final, se bat spumă cele 4 albușuri rămase cu 250 gr de zahar pudră și se întind peste stratul de magiun. Se pune la cuptor, la foc mediu și se urmărește constant.

CITEȘTE ȘI: Retete pentru deserturi cu inghetata

Simplu, dar foarte delicios. Cred că nu este nevoie să adaug cât de rapid s-a terminat prăjitura și cât de bună mi s-a părut… exact gustul copilăriei, prăjitura mea favorită cu bezea!

04_gustul copilariei_prajitura cu bezea_Figaro 05_gustul copilariei_prajitura cu bezea_Figaro

Și ca să știți, magiunul de prune Topoloveni este singurul produs românesc recunoscut la nivelul Uniunii Europene ca unic, tradițional și autentic, înca din anul 2011. A primit de asemenea, doi ani consecutiv, două (din maximum de trei) stele Michelin la International Taste and Quality Institute din Bruxelles. Magiunul de prune Topoloveni poate fi consumat de întreaga familie, de la bebelușii de 6 luni până la bunici, inclusiv de persoanele bolnave de diabet (cu acordul medicului curant).

 Vouă de ce desert al copilăriei vi se face dor?

Dacă îți face plăcere, mă găsești și pe Facebook, Instagram, Twitter, Google + și Pinterest!

Citește și alte articole din categoria Beauty:
Cum putem avea un păr strălucitor în sezonul rece
7 produse preferate Collistar
5 produse esențiale pentru îngrijirea pielii în sezonul rece
Beauty news: Tesori d’Oriente
60 de ani de coafuri care rezistă, cu Taft

Cum să începi ziua minunat cu Dove DermaSpa
Experiența tratamentului cu Botox pentru păr
Cum scapi de celulită…

La Chic Boutique

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Recente în Love It

Go to Top