Ghid de bune maniere la masă în Săptămâna Asiatică la Lidl

Săptămâna Asiatică la Lidl

M-a captivat întotdeauna cultura asiatică, m-au atras obiceiurile atât de diferite de cele europene, iar bucătăriile asiatice sunt una dintre slăbiciunile mele… pur și simplu nu le pot rezista!

Datorită super ideii numită Săptămâna Asiatică la Lidl (am tot spus, știu, dar săptămânile tematice de la Lidl mi se par una dintre cele mai tari « găselnițe » culinare) am ocazia din când în când să experimentez chiar acasă și să-mi uimesc prietenii (nu toți apreciază exact gradul meu de implicare în prepararea fiecărui fel de mâncare – sunt unele semipreparate absolut delicioase, dar ei nu știu).

Și dacă tot am adus vorba despre mese cu meniu asiatic, m-am gândit că ar fi « drăguț » să vă împărtășesc câteva reguli – un mini ghid de bune maniere la masă – pe care le-am aflat și eu cu ocazia unui workshop inedit de folosire a bețișoarelor.

Nu vă faceți griji, nu este lung, și apoi puteți fugi la Lidl pentru a achiziționa produsele Vitasia favorite:

Ce ați zice, în primul rând, să folosiți bețișoarele pentru o experiență asiatică completă? Găsiți mai multe tipuri de bețișoare acum, la Lidl, iar pentru un curs rapid (pe înțelesul tuturor « neîndemânaticilor », categorie în care mă înscriu cu succes) priviți clipul de mai jos…

Supa se bea direct dintr-un bol micuț, bucățelele de pește sau legume se iau la final cu bețișoarele.

Pentru felurile de mâncare solide, să le spunem, folosiți bețișoarele: puneți-vă cantitatea dorită în farfurie, utilizând capătul bețisoarelor opus celui pe care îl duceți la gură.

Ridicați bolul sau farfuria (ar fi indicat să utilizați una de dimensiuni mai mici) de pe masă, susținându-l cu mâna liberă, pentru ca drumul parcurs de bețișoare până la gură să fie mai scurt.

 Atunci când nu le folosiți, bețișoarele pot fi așezate pe masă (nu se așază pe bolul sau farfuria cu mâncare și nici nu se înfig în vreunul dintre felurile de mâncare de pe masă), cu vârfurile ușor ridicate pe un suport – puteți improviza unul din arahide în coajă.

 Pentru bucățile mai mari, poți folosi bețișoarele pentru a le secționa (deși se pare că acest lucru solicită o oarecare îndemânare și obișnuință) sau poți mușca direct și reașeza pe farfurie partea rămasă. Atenție la sushi: se consideră că acesta trebuia mâncat dintr-o înghițitură (într-un restaurant japonez, chef-ul nu va aprecia deloc faptul că îi macelăriți opera).

 De băut, se bea în momentul în care toate paharele de pe masă sunt pline, iar pentru băuturile alcoolice se obișnuiește ca altcineva să îți umple paharul (nu tu ție însăți).

 Este considerat un gest de politețe ca la finalul mesei să lași farfuriile din care ai mâncat în aceeași stare ca la începutul mesei: pune-ți în farfurie câte puțin din fiecare fel de mâncare și pe măsură ce ai consumat, adaugă încă o porție, așează bețișoarele în același mod în care erau înainte de a mânca cu ele.

Săptămâna Asiatică la Lidl

Lidl_Saptamana Asiatica (10)

Lidl_Saptamana Asiatica (15)

Lidl_Saptamana Asiatica (17)

Lidl_Saptamana Asiatica (30)

Săptămâna Asiatică la Lidl

Lidl_Saptamana Asiatica Sweet Chili

Nu-i prea dificil, nu-i așa? Pentru rețete asiatice, îți recomand o incursiune în Bucătăria Lidl, iar pentru ingrediente, verifică rapid, până duminică, 9 august, oferta Lidl pentru Sătămâna Asiatică… Eu cu siguranță nu voi rata diversele tipuri de tăiței și sosuri asiatice, dar și fursecurile cu răvaș…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Noutati_vara 2015_Yves Rocher
Anterior

6 noutăți de vară Yves Rocher pe care mi le doream de ziua mea

Aboca Seditivax - somn odihnitor
Următor

Soluții pentru un somn odihnitor