FreyWille Hommage a Claude Monet

”Nu am decat meritul de a fi pictat intocmai dupa natura, straduindu-ma sa reproduc propriile impresii fata de fenomene trecatoare si schimbatoare” afirma cu modestie parintele curentului impresionist in pictura, Claude Monet, autorul unora dintre cele mai frumoase lucrari din istoria artei.

Lui Claude Monet, pictorul impresionist al naturii, ii aduce celebra casa de bijuterii cu email FreyWille un omagiu prin cea mai recenta colectie a sa.

Hommage a Claude Monet include 3 seturi tematice – Giverny, Honfleur si Orangerie – inspirate din diferite perioade de creatie ale marelui pictor francez.

Setul Orangerie din colectia Hommage a Claude Monet este un tribut adus celebrei serii de picturi infatisand nuferi, realizate de Monet in ultimii sai 20 de ani de viata, cand vederea ii disparea progresiv. Lacul cu nuferi ce i-a servit drept model fusese amenajat chiar de Monet, din pasiunea sa pentru gradinarit, pe un teren alaturat gradinii sale de la Giverny, iar proiectul artistic ”Nuferii” era un preludiu la ”Marele decoratiuni” pe care urma sa le realizeze pentru Pavilionul Orangerie (un colaj de peste 300 de picturi ce formeaza 8 compozitii poetice).

FreyWille Hommage a Claude Monet - Orangerie

FreyWille Hommage a Claude Monet - Orangerie

Setul Honfleur din colectia Hommage a Claude Monet este inspirat de perioada petrecuta de artist in Normandia. Design-ul in email prezinta crizantemele, unul dintre motivele recurente in creatia lui Monet. Bijuteriile din setul Honfleur au o cromatica calda, in nuante de rosu, galben si oranj.

FreyWille Hommage a Claude Monet Honfleur

FreyWille Hommage a Claude Monet Honfleur

FreyWille Hommage a Claude Monet Honfleur

Setul Giverny este inchinat refugiului pictorului, din ultimii sai ani de viata, in care expresia impresionista a picturii ”en plein air” prinde sens deplin. Monet a desavarsit gradina de la Giverny, care se intindea pe aproape 1000 de mp, in 1901, aceasta surprinzand esenta intregii creatii si conceptiilor artistului, fiind un loc ireal de frumos, un loc de privit si de pictat, cu numeroase specii de flori, glicine, irisi, garduri vii, pajisti si arbusti… Acest peisaj idilic se regaseste si in setul Giverny al colectiei FreyWille Hommage a Claude Monet.

FreyWille_Hommage a Claude Monet Giverny

FreyWille_Hommage a Claude Monet Giverny

FreyWille_Hommage a Claude Monet Giverny

Si daca tot l-am evocat pe Monet si opera sa in imaginile noii colectii FreyWille, mi-am amintit si de lucrarile sale, descoperite live la Paris in incursiunile ”culturale” la Musee d’Orsay si Musee Marmottant Monet (pe care vi le recomand sa le vizitati), dar si in perioada in care cochetam cu pictura.

Monet - Pont

Monet - Coquelicots

Monet - Impression Soleil

Monet - Allee

 

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Atmosfera turceasca
Anterior

Locul de vineri – Les Ottomans

Următor

Recomandare film – Chef