Form and desire:
The Cal – Pirelli Collection

Incepand din acest weekend, Palatul Regal din Milano gazduieste expozitia “Form and Desire. The Cal – Pirelli Collection”, care contine o selectie de 200 de fotografii incluse de-a lungul timpului in celebrul calendar Pirelli. Asa ca, daca ajungeti in aceasta perioada la Milano va sfatuiesc sa nu o ratati.

Calendarul Pirelli, un obiect de colectie fabulos, a fost lansat saptamana trecuta, iar expozitia este organizata pentru a promova Milan EXPO 2015, unul dintre cele mai importante evenimente care va avea loc anul viitor in orasul italian.

Devenit rapid un obiect de cult, calendarul Pirelli a anticipat in ultimii 50 de ani trendurile din moda si a surprins intotdeauna. Printre fotografii care au lucrat pentru calendarul Pirelli se numara Herb Ritts, Richard Avedon, Peter Lindberg, Bruce Weber, Peter Beard, Steve McCurry, Patrick Demarchelier si, la ultima editie, Steven Meisel.

Fotografiile expuse in expozitia “Form and Desire” sunt o calatorie in istoria de peste o jumatate de secol a calendarului si trec de la seductie la provocare si de la mitologie la eleganta. Expozitia “Form and Desire. The Cal – Pirelli Collection” este deschisa pana pe 22 februarie 2015, iar pretul unui bilet este de 10 Euro.

O vizita prin cele 5 camere dedicate nu-ti ia mai mult de o ora, dar in aceasta perioada am realizat cat de mare a fost impactul pe care acest calendar l-a avut, de-a lungul timpului, in lumea modei si nu numai, dar si de ce fotografii care au lucrat pentru Calendar sunt printre cei mai buni din lume.

In cadrul evenimentului de deschidere al expozitiei, prezentat de Eva Herzigova, au fost invitati si trei Chefi care au surprins spiritul Italiei in preparatele lor.

Form and desire: The Cal – Pirelli Collection - Eva Herzigova - Pirelli

Chefii Andrea Berton, Carlo Cracco si Davide Oldani sunt ambasadori ai Milan EXPO 2015, iar in cadrul evenimentului au prezentat trei preparate care surprind spiritul italiei.

Form and desire: The Cal – Pirelli Collection - Eva Herzigova - Pirelli

Andrea Berton a pregatit “crustacee cu ierburi si un risotto cu creveti”, preparat disponibil si in propriul sau restaurant din Milano in cadrul meniului de degustare. Carlo Cracco a gatit “galbenus de ou prajit cu un fondue usor de Parmigiano Reggiano”, iar Davide Oldani a recreat un prepratat traditional “risotto alla milanese cu sofran”.

Andrea Berton a castigat prima stea Michelin la Taverna di Colloredo di Monte Albano, apoi, in 2008 si 2009, a mai primit doua stele la Piazza della Scala, in Milano. In 2013 si-a deschis propriul restaurant, Ristorante Berton, care a primit o stea in mai putin de un an. Carlo Cracco are pana acum trei stele Michelin si a fost membru in competitiile de gatit Master Chef si Hell’s Kitchen din Italia, iar Davide Oldani este autorul curentului pop cuisine.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

You can leave your hat on

Următor

Remedii naturale pentru problemele adiacente racelii si gripei