Forbidden scents (III): Tiziana Terenzi

Brandul Tiziana Terenzi este despre tradiții, istorie și pasiune. De trei generații, casa italiană captează și redă emoții în creațiile sale parfumate.

Povestea în parfumerie a numelui Terenzi a pornit de la o afacere de familie înființată în 1968, ajunsă acum la a treia generație – Paolo și sora sa, Tiziana, deținătorii actuali. Paolo e creatorul și „nasul”, iar Tiziana e designerul și directorul creativ al casei Tiziana Terenzi.

Bunicul Guglielmo a început fabricând lumânări. „Am crescut jucându-ne cu lumânări, parfumuri și molecule așa cum alți copii joacă fotbal pe stradă” spune Paolo. Azi, faimoasa Cereria Terenzi este principala fabrică de produse din ceară din Italia.

Lumânările lor parfumate au revoluționat industria. Realizate manual, înlocuiesc fitilul tradițional cu lemn de santal și prin urmare au și un sunet aparte, blând, liniștitor, ce imită sunetul flăcărilor trosnind în șemineu. A fost ideea lui Paolo, care timp de 2 ani a lucrat împreună cu Tiziana să dea lumânărilor și o „voce”, pe lângă mirosul fabulos.

Paolo Terenzi lucrează doar cu materii prime naturale, adunate din toată lumea, din numeroasele sale călătorii. Din arhiva sa, el se concentrează pe 200-300 de note prețioase pe care le amestecă în compoziții sofisticate. Parfumurile sale izvorăsc din dorința sa de a «picta», de a reda olfactiv, emoțiile umane.

La Creators Talks by Obsentum, Paolo Terenzi a dezvăluit puțin din imaginea sa asupra viitorului parfumeriei de nișă.

„Nu-mi place să urmez regulile. Îmi place să explorez diferite domenii, asta înseamnă parfumeria de nișă.”

Cele mai noi esențe Tiziana Terenzi, disponibile și în magazinele Obsentum, din colecția Luna Stars, sunt Sirrah și Mirach. Cele două parfumuri sunt speciale pentru că sfidează clasica piramidă a parfumeriei – cu note de vârf, de mijloc și de bază, transformând-o într-o spirală a simțurilor.

Sirrah, o stea cu un destin regal, învăluie senzual parfumul cu nume eponim cu dansul etern al flăcărilor astrale. O deschidere sinuoasă cu nuanțe fructate de gutuie și fructul pasiunii, îmbinate cu șofran și boabe de piper verde, urmată de o explozie florală de trandafir din Damask, ambră cenușie, și osmanthus. Oda cu valențe spirituale se încheie cu atingeri fine de paciuli, lemn de santal, mosc alb, mesteacăn și molecule de oxigen.

Domininând întunericul, Mirach este un gigant al constelației, o forță inegalabilă ce-și poartă spiralele înflăcărate în liniștea apăsătoare a universului. La fel ca omologul său astral, parfumul vorbește despre putere cu esențe de nucșoară, șofran, trandafir de Damask, paciuli, oud alb și molecule de nisip.

CITEȘTE ȘI: Forbidden scents (II). Atelier des Ors

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Unde mănânci cel mai bun cheesecake în București

Următor

Unde mănânci un mic dejun bun în București (8): Suento