Forbidden scents (II). Atelier des Ors

Flacoane Art Deco cu fulgi de aur de 24 k, parfumuri robuste și prețioase asemenea unor bijuterii, toate premisele să te îndrăgostești de creațiile Atelier des Ors.

Un nume cu greutate în domeniul parfumeriei de nișă, Atelier des Ors și-a câștigat în doar 3 ani faima pe piața de profil din Franța prin noblețea ce caracterizează marca.

Noblețea materiei utilizate în elaborarea parfumurilor, noblețea materialelor alese pentru flacoane și ambalaje, veritabile obiecte de artă, noblețea respectului față de clienți și a promisiunii unei experiențe unice.

La „Creators talks perfumes: 2019 trends in niche perfumery”, eveniment unic în România, organizat de OBSENTUM, Jean Phillipe Clermont, director de creație Atelier des Ors, a susținut importanța sustenabilității și a eticii produsului.

„Consumatorii sunt mult mai atenți la etica produsului, vor să știe și să înțeleagă ingredientele mai profund ca în trecut”.

 

Despre conceptul creativ de a pune fulgi de aur de 24 de carate în esențele sale, Jean Phillipe Clermont a povestit și cum a ajuns la această soluție, după nenumărate încercări cu diferite cantități și forme de aur pur.

„Intenționăm să păstrăm această cantitate limitată, face parte din ADN-ului brandului nostru. Aurul trece prin pulverizatorul parfumului ajungând pe pielea purtătorului, oferindu-i acestuia senzualitatea unei bijuterii scumpe îmbinată cu esențele naturale ale parfumului.

Și pentru a le conferi creațiilor sale o dimensiune fantastică, de basm, fulgii de aur sunt considerați « pulbere de stele ».

 

Cele mai recente esențe ale brandului Atelier des Ors – Nuda Veritas, Crepuscule des ames și Chœur des Anges din așa numita White Collection – sunt inspirate din arta. Ele pornesc de la un fundal alb, simplu, peste care creatorii împrăștie vibrația Art Nouveau a picturilor lui Gustav Klimt din colecția Golden Period, cu foiță de aur.

Dedicată fragilității umane, sensibilității și naivității sufletului capabil să renască din propria cenușă în ceva nou, necunoscut și pur, White Collection este un tribut adus esenței umane, mereu în căutarea sinelui, a fericirii, a echilibrului între tentație și absolut.

Nuda Veritas marchează începutul călătoriei sinelui în căutarea răspunsurilor existențiale și a fericirii absolute. Atunci când umanitatea e complet dezgolită, adevărul zace gol la capăt de drum. Parfumul inspiră delicatețe și sensibilitate, prin notele de mijloc de flori de iasomie și Osmanthus, protejate de un strat de mușchi și patchouli.

Crepuscule des Ames este tranziția de la lumină la întuneric și invers, când timpul este somnoros, dulce, și zorii strălucesc asemenea unor noi începuturi. Note fine de tămâie, patchouli și hyraceum trezesc din adâncuri instictul primar.

Chœur des Anges vorbește despre salvarea sufletului și mântuirea prin artă. Este o celebrare poetică a culorii, a esențelor și a bucuriei de a trăi. Un cor angelic de esențe florale îmbinate cu Osmanthus și miere de albine alină furtuna sufletului uman și îi oferă fericirea absolută.

O altă noutate interesantă semnată Atelier De Ors este parfumul-experiență este Bois Sikar, cu note de trabuc, lemn de cedru (din care sunt confecționate cutiile de țigări), amestecate cu whiskey scoțian și lemn de stejar (materia primă a butoaielor în care se distilează whiskeyul).

Nucșoară, fruză de stejar, esențe lemnoase, tutun și cedru de Java: Bois Sikar. Este un parfum inspirat de plăceri vinovate și vicii rafinate, un amalgam senzorial aparte.

CITEȘTE ȘI: Forbidden scents (I). Monegal Perfumes

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Forbidden scents (I). Monegal Perfumes

Următor

Unde mănânci cel mai bun cheesecake în București