Forbidden scents (I). Monegal Perfumes

Am avut ocazia de a-l cunoaște și asculta povestind despre parfumurile de lux pe Ramon Monegal, un creator ce a ridicat parfumeria la rang de artă. Creators talks perfumes: 2019 trends in niche perfumery a fost un eveniment unic, organizat de OBSENTUM.

Opt dintre cele mai influente nume din parfumeria de nișă din Europa s-au întâlnit săptămâna trecută la București pentru a dezbate tendințele din acest segment al industriei luxului, oferind o incursiune cu caracter personal în complexul proces de creație a celei de-a opta arte. I-am ascultat fascinată pe toți acești artiști și artizani vorbind cu pasiune despre acest domeniu încântător al aromelor și prezentându-și cele mai recente creații, adevărate opere de artă.

Și m-am decis să vă împărtășesc și vouă din experiența fabuloase. Pregătiți-vă deci pentru o călătorie – în mai multe episoade – pe aripile notelor parfumate, pe tărâmurile parfumeriei de nișă.

Primul episod îi este dedicat lui Ramon Monegal.

L-aș fi ascultat ore în șir spunând povestea fiecărei creații a sa.

Pentru că fiecare parfum al său spune o poveste personală, vibrantă, plină de emoție, cu lumini și umbre, asemenea unei opere de artă.

Și arta nu are limite, procesul de creație fiind infinit și neavând reguli scrise.

Ramon Monegal este parfumier și fondatorul casei de parfumuri spaniole Monegal Perfumes, având în spate 4 generații ce au activat în aceeași branșă și peste 40 de ani de experiență personală în domeniu.

Ferm convins că parfumul poate ajunge la rangul de artă absolută doar când imaginația e liberă de orice constrângeri, Ramon Monegal spune că dimensiunea companiei nu este un dezavantaj, ci, dimpotrivă, un beneficiu.

„Suntem mici și putem fi mai originali decât marii jucători de pe piață, care trebuie să producă parfumuri la scară industrială. Și clientul caută tocmai originalitatea.”

Fiecare ingredient și modul în care diferitele ingrediente ale parfumului se combină spun o poveste. O poveste unică, în care fiecare trebuie să se regăsească. Ramon Monegal consideră că parfumierii trebuie să își educe clientela, pentru ca aceasta să conștientizeze ce comunică fiecare notă sau ingredient al parfumului. Purtând un parfum comunici de fapt o părticică – mai mică sau mai mare – din tine. Un parfum este la fel de important precum accesoriile vestimentare – îți scot în evidență ținuta, corpul, personalitatea…

De aceea, discursul său este o pledoarie pentru identificarea parfumului perfect potrivit fiecăruia, care să comunice exact mesajul pe care ni-l dorim despre noi.

Cea mai recentă lansare Monegal Perfumes este colecția Everybody Loves Ibiza, disponibilă și în magazinele Obsentum. Inspirată de atmosfera boemă a anilor ‘70 și șarmul hippie al insulei spaniole, colecția Everybody Loves Ibiza include trei creații omagiu, dedicate versatilității Ibizei.

Flower Power este un parfum mai dulce, vibrant, o ”călătorie psihedelică” pe aripile notelor de patchouli, bujor și vanilie.

La Isla Blanca este un parfum delicat în care identificăm note ușoare, catifelate de mosc, dar și un strop de apă sărată de mare și flori de migdal.

Café del Mar evocă apusul soarelui, fiind un parfum de seară, un parfum piperat, cu o bază lemnoasă și note subtile de iarbă de mare și mere aurii.

 

CITEȘTE ȘI: JUL ET MAD PARIS: POVESTE DE IUBIRE PE NOTE PARFUMATE

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

3 cocktailuri fabuloase cu bere

Următor

Forbidden scents (II). Atelier des Ors