10 filme de Globurile de Aur de (re)văzut în ianuarie

Nu știu ce filme de Globurile de Aur ați adăugat voi pe lista de must see this winter, dar eu vă recomand 10 pelicule pe care le-as revedea oricând și care au făcut istorie la Globurile de Aur, fie că au fost caștigătoare, fie că s-au numarat doar printre nominalizări.

Indiferent de defilarea de celebrități pe covorul roșu, Globurile de Aur sunt despre filme. Duminica trecută am aflat care au fost cele mai bune filme de anul trecut. Eu vă propun însă, un maraton al favoritelor mele de-a lungul timpului, 10 filme de Globurile de Aur pe care le-aș revedea fără a mă plictisi:

Pretty woman cu Julia Roberts este printre filmele mele favorite din toate timpurile. În 1991 a fost nominalizat la categoria cel mai bun film de comedie sau musical, dar nu a caștigat.

Îl puteți închiria pe amazon Prime!

Sense and Sensibility cu Emma Thompson si Hugh Grant a castigat în 1995 Golden Globe la categoria drama.

Puteți viziona Sense and Sensibility pe Netflix!

The birdcage sau La cage aux folles cu Robin Williams și Gene Hackman este una dintre cele mai mișto comedii pe care le-am văzut până în ziua de astăzi. Mă amuză chiar și după numeroasele vizionări. Filmul a fost nominalizat la Globurile de Aur în 1996, dar nu a caștigat trofeul. Trofeul i-a revenit musicalului Evita, deși printre nominalizări, la aceasta categorie, se număra și Jerry Maguire.

Îl puteți închiria pe amazon Prime!

As good as it gets este cred una dintre cele mai bune comedii realizate vreodată, dar evident i se datorează în mare parte șilui Jack Nicholson care face un rol superb. Filmul a fost recompensat în 1998 cu Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie.

Îl puteți închiria pe amazon Prime!

A beautiful mind a fost multi-premiat atât la Globurile de Aur cât și la Oscaruri în 2001 și este de asemenea pe lista mea de filme favorite.

Îl puteți închiria pe amazon Prime!

Sideways este o comedie simpatică care a luat Golden Globe în 2004. Vă recomand atât filmul cât și cartea.

Îl puteți închiria pe amazon Prime!

The devil wears Prada a fost nominalizat la Globurile de Aur în 2006 și deși nu s-a numărat printre învingători este un film pe care îl revăd cu plăcere, atât pentru actori, acțiune, dar și pentru costume.

Puteți viziona The Devil wears Prada pe HBO GO!

În 2009, am două filme favorite printre nominalizari: The curious case of Benjamin Button, pe care dacă nu l-ați văzut vi-l recomand, cu Cate Blanchet și Brad Pitt, precum și musical-ul Mamma mia, cu o distribuție de zile mari și o coloana sonoră superbă semnată Abba. Eu tocmai l-am revăzut acum câteva zile, pentru a nu știu câta oară și parcă mi s-a făcut iar dor să îngân niște melodii de la Abba alături de Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan &co.

Puteți viziona atât The curious case of Benjamin Button, cât și Mamma Mia pe Netflix!

Și cel mai recent dintre cele 10 filme de Globurile de Aur pe care vi le recomand este Midnight in Paris al lui Woody Allen, nominalizat în 2011, o comedie ce se petrece în Parisul din alte timpuri. Foarte frumos și super pasionant mai ales pentru cei care iubesc Parisul (dar nu numai).

Puteți viziona Midnight in Paris pe Netflix!

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Winter sales: recomandări pentru update-ul garderobei înaintea vacanței de iarnă

păr sănătos
Următor

3 rețete pentru un păr sănătos iarna și oricând