Film de Oscar: Whiplash

Whiplash este filmul pe care il recomand tuturor celor care vor sa faca o cariera (adevarata) in muzica, un film despre pasiune si sacrificiu duse aproape de obsesie.

In Whiplash, Miles Teller (pe care l-ati vazut in Divergent, Two night stand sau Footloose) il interpreteaza pe Andrew Neiman, un baterist de jazz aspirant foarte talentat, care la 19 ani se viseaza star. Obsedat de cariera ratata de scriitor a tatalui sau, Andrew se ambitioneaza dincolo de limite sa se ridice la nivelul elitei nationale a muzicienilor proveniti din Conservator, impins pe acest drum si de Terence Fletcher (interpretat de J.K. Simmons), un dirijor renumit, dar cu metode didactice controversate, caruia i-a atras atentia cu talentul sau aparte.

Ajuns in orchestra condusa de Fletcher si devenit printr-un concurs de imprejurari, dar si datorita tenacitatii sale, unul dintre favoritii acestuia, Andrew devine obsedat de perfectiune, alimentat si de mania maestrului sau de impinge oamenii la limita. Alienat de familie si iubita prin comportamentul sau obsesiv, Andrew isi pierde insa dintr-o simpla scapare locul in orchestra, singurul lucru care mai conta pentru el.

Va las pe voi sa descoperiti modul in care Andrew reuseste sa isi regaseasca locul in familie si societate, fara muzica si orchestra pentru care ar fi sacrificat totul. Eu doar va recomand sa il vedeti. Whiplash este un film bun (dovada stand si cele 5 nominalizari la Oscar, inclusiv la categoria « cel mai bun film »), extrem de veridic si bine jucat (Miles Teller reuseste sa iti transmita toata pasiunea, disperarea, obsesia pentru muzica, ritm si perfectiune ale personajului sau, iar J.K. Simmons – nominalizat si la Oscar pentru acest rol – toata nebunia maestrului convins ca detine adevarul absolut). Pentru pasionatii de muzica jazz, Whiplash este si ocazia de a descoperi ce se ascunde in spatele acordurilor perfecte ale marilor orchestre.

Whiplash are premiera in cinematografe astazi si este distribuit in Romania de InterCom Film.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Concurs Perwoll - Hainele de lana prind viata! (incheiat!)

Următor

5 motive sa vezi Jupiter Ascending la cinema in weekend