Film de “Beau Monde”: Les Miserables

Saptamana trecuta mi-am completat “cercetarile” in ceea ce priveste nominalizarile la Premiile Oscar cu ocazia unei vizionari a filmului Les Miserables organizat de revista Beau Monde, intr-un spatiu: “Beau cinema” – Grand Vip Studios (din Grand Cinema DigiplexBaneasa Shopping City).

Povestea nu cred ca mai are nevoie de nicio prezentare, fiind vorba de ecranizarea unuia dintre cele mai celebre romane ale lui Victor Hugo. Mizerabilii este un musical, ocazia unica de a-i auzi cantandu-si replicile pe Russel Crowe, Hugh Jackman si Anne Hathaway. Aptitudinile lor muzicale nu sunt dintre cele mai remarcabile, dar talentul actoricesc si punerea in scena grandioasa compenseaza.

Hugh Jackman face un rol extraodinar in pielea lui Jean Valjean, reusind sa redea cu realism toate fatetele acestui personaj complex: detinutul cu o forta exceptionala conferita de disperare si hotarare, binefacatorul misterios, tatal plin de afectiune al micutei Cosette. Este unul dintre favoritii mei la Oscarul pentru rolul masculin principal, surclasat poate doar de Denzel Washington in Zborul.

Anne Hathaway, desi in rol secundar, Fantine – mama micutei Cosette, te marcheaza – durerea, suferinta si disperarea ei sunt palpabile si te ating. Performantele i-au fost deja recompesate cu Globul de Aur si premiul Bafta pentru cea mai buna actrita in rol secundar, asa ca Oscarul la aceasta categorie poate parea, pe drept, adjudecat deja.

Russel Crowe, in rolul inspectorului Javert, este un nou “gladiator” – hotarat, puternic si impunator, iar Sacha Baron Cohen si Helena Bonham Carter, in rolurile sotilor Thenardier (detinatorii unui han, ticalosi in toata regula, platiti de Fantine sa aiba grija de Cosette pana la aparitia lui Jean Valjean), sunt pur si simplu geniali.

Dintre tineri, Amanda Seyfried (in rolul blandei si indragostitei adolescente Cosette) isi reconfirma calitatile muzicale, dupa rolul din Mama Mia, iar micul Gavroche te cucereste cu pronuntia aparte si vocea sa.

Daca iti place musicalul (si faci fata celor 2 ore si jumatate cantate), Les Miserables este un film care nu trebuie ratat. Mie mi-a placut mult, anumite pasaje m-au impresionat la lacrimi, iar sentimentul pe care ti-l lasa la final este al unei povesti foarte bine spuse.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Recomandare film: Zborul

Următor

Inimioare in tendinte