Feeric Fashion Days 2014

Iata ca abia suntem la mijlocul anului si eu deja mi-am inaugurat lista de dorinte si lucruri de facut anul viitor. Si acest lucru din cauza faptului ca am ratat si anul acesta Feeric Fashion Days de la Sibiu, cel mai important festival de moda din Balcani.

Sincer, desi Feeric Fashion Days a fost anul acesta la a saptea editie, eu nu am ajuns niciodata la acest festival. Parcurgand insa imaginile show-urilor de moda de la Sibiu, imi doresc sa nu mai ratez nicio editie de acum inainte.

« Cel mai important festival de moda din Balcani » nu sunt doar vorbe in vant si doar cateva imagini ale prezentarilor din cadrul Feeric te fac sa realizezi acest lucru. Timp de 5 zile, designeri romani si straini, isi prezinta publicului larg (accesul fiind gratuit) noile colectii – creatii pline de imaginatie, de o calitate a design-ului indiscutabila, in locuri si cu scenografii demne de show-urile unor mari case de moda.

Iata doar cateva dintre cele mai spectaculoase locatii si setup-uri din cadrul Feeric Fashion Days 2014 : cariera de piatra de la Turnu Rosu (unde si-a prezentat colectia designer-ul moldovean Evgheni Hudorojkov), lacul Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale Astra (ce i-a servit drept decor designer-ului Natalia Vasiliev), Pasajul Scarilor din orasul vechi (Lany’s), Depoul CFR (unde si-au prezentat colectia Charles & Ron din Malta), Monumentul Eroilor din Selimbar (Anamaria Sut), Piata Cibin (Maria Simion), Aeroportul International din Sibiu (Cristian Samfira), Fabrica Boromir (Filip Roth), pasarela suspendata din Piata Mica din Sibiu…

Feeric Fashion Days 2014

Feeric Fashion Days 2014

Colectiile prezentate sunt atat de diferite, fiecare reflectand personalitatea distincta a creatorului sau creatorilor sai. Fiecare colectie insa are farmecul sau aparte, si sincer, mi-a fost extrem de dificil sa ma decid asupra favoritelor mele de la Feeric Fashion Days 2014.

Am ales 5 designeri care m-au impresionat, desi mi-a placut fiecare prezentare in parte (daca aveti putin timp va recomand sa le urmariti pe site-ul Feeric).

Natalia Vasiliev – si-a prezentat colectia pe lac, modelele fiind aduse cu barca pentru un efect artistic deosebit. Cromatica colectiei este tomnatica (dominata de tonuri de brun si verde), iar croielile feminine si elegante.

Gabriela Atanasov – o colectie plina de culoare si vitalitate, proaspata si tinereasca, modelele pastrand aerul retro chic caracteristic creatiilor Gabrielei. Combinatiile de imprimeuri in dungi si cu buline mi se pare absolut genial.

Charles & Ron – designerii din Malta si-au prezentat colectia intr-un mod inedit, pasarela fiind amenajata in depoul CFR. Este o colectie ce include piese in mare voga sezonul acesta (si a caror alaturare imi place foarte multe vara aceasta) : fusta maxi ampla, fusta creion, crop top

Maria Simion – o colectie in culori vesele si exuberante, prezentata printre tarabele cu fructe si legume din Piata Cibin, ce include piese cu un aer retro boem, foarte atragatoare.

Rozalia Bot – colectia intitulata « Sin City », o colectie plina de feminitate, cu rochii vaporoase, intr-o cromatica incantatoare. Este favorita mea, cred dintre toate cele prezentate in cadrul Feeric Fashion Days 2014.

In ciuda ploii care le-a dat batai de cap organizatorilor (in special datorita locatiilor inedite in care designerii si-au propus sa isi prezinte colectiile), cred cu tarie ca Feeric Fashion Days 2014 a fost un eveniment exceptional, si-mi pare rau ca l-am ratat. Pentru anul viitor insa, imi voi rezerva din timp cateva zile pentru o scurta vacanta la Sibiu, un oras minunat si extrem de ofertant din punct de vedere turistic, pentru a asista la Feeric.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Ce mi-a placut in weekend

arthur si kathryn murray
Următor

Concurs: Castiga o lectie privata la cea mai celebra scoala de dans din lume