Botanea. Prima colorare profesională 100% din plante

Cele care se vopsesc vor aprecia cu certitudine Botanea, primul produs de colorare profesional 100% pe bază de plante. Dar ceea ce este extraordinar este faptul că le va cuceri și pe cele care nu s-au vopsit niciodată.

Nu aș renunța niciodată la blond. Știu ca am mai afirmat acest lucru. Singurul argument împotriva vopsirii ar putea fi calitatea părului… nu pot suporta vârfurile despicate, care parcă niciodată nu se vor hidrata suficient, firele rebele și părul tern, lipsit de strălucire.

Este oarecum un risc asumat însă atunci când folosești produse conținând chimicale. Iar o vopsea eficientă conține chimicale. Nu se poate altfel, nu-i așa?

Era adevărat până de curând! Pentru că L’Oreal Professionnel a lansat Botanea, prima colorare profesională 100% din plante. 

Ce presupune această colorare profesională 100% din plante?

Botanea este de fapt o colecție de pudre create exclusiv din plante pure care se amestecă cu apă caldă.Este vorba despre 3 plante din India: cassia, ale cărei frunze acționează ca iluminatori, indigo, ce poartă niște pigmenți albaștri și violeți, ideali pentru nuanțele de brunet, și binecunoscuta henna, cu pigmenți calzi și arămii.

Cele 3 pudre sunt dozate în funcție de culoarea pe care ți-o dorești în final. Ai de ales între 4 nuanțe de blond, 3 de arămiu și 5 de șaten.

Amestecul rezultat este o cremă cu un miros de verdeață, foarte pregnant, de fân, ceai matcha, iarbă verde…

Cum se aplică Botanea

După ce ai testat posibilele alergii la cele 3 ingrediente naturale, urmează o scurtă etapă de diagnostic pentru a stabili exact formula pentru vopsire.  Principiul este că se amestecă 100 de grame de pudră cu 300 de ml de apă caldă. Fiecare dintre cele 12 nuanțe însă are o formulă proprie, presupunând cantități diferite din fiecare tip de pudră.

O altă particularitate a colorării cu Botanea este faptul că se aplică pe părul curat, proaspăt spălat. Prima etapă este deci pre-șamponarea. Părul este spălat cu produse cu ingrediente naturale, fără silicon pentru a nu sigila firul de păr.

Pe părul uscat cu prosopul, se aplică amestecul, de la rădăcini spre vârfuri. Ca orice vopsea. Trebuie însă aplicat destul de rapid pentru că are tendința de a se solidifica acest amestec. De aceea, după aplicare, părul se înfășoară în folie de plastic, pentru a menține mixul lichid și a-l împiedica să se întărească.

Timpul de acționare diferă în funcție de formulă, între 30 și 60 de minute. Iar la expirarea acestuia, ca în orice proces de vopsire, părul de spală bine pentru a elimina orice urmă de produs.

Culori naturale, rezultat strălucitor

Fiind vorba de ingrediente 100% naturale, pudrele de cassia, indigo și henna de care v-am povestit, nuanțele rezultate sunt și ele la fel de naturale. De la blond deschis la șaten închis, trecând printr-un blond auriu și diferite nuanțe de arămiu.

Rezultatul este unul profesional. Botanea acoperă perfect firele albe, oferă o culoare puternică și strălucitoare, respectând fibra capilară.

Atenție însă! Vopseaua Botanea nu are putere de deschidere, de decolorare pentru că nu conține niciun agent cu efect de oxidare.

Este și motivul pentru care eu am ales un șaten deschis arămiu pentru rădăcini, nuanța mea de păr naturală, iar pe lungimi, mi s-a aplicat doar o pudră de cassia, pentru revigorarea blondului vopsit și îngrijirea firelor de păr deja afectate de colorări succesive.

Îți mărturisesc că am fost foarte mulțumită de rezultat. Părul meu putea trece ușor drept proapăt vopsit, în primul rând datorită strălucirii părului și luminozitații culorii. Niciunul dintre firele albe care se încăpățânează să apară la câteva săptămâni după fiecare vopsire nu a „supraviețuit” aplicării Botanea. 

ÎNAINTE

DUPĂ

După Botanea, firul de păr se simte mai plin. Ca și când i s-ar fi adăugat un înveliș protector. De aceea, cred că este o soluție foarte bună și pentru cele care se luptă cu părul fin și lipsit de volum.

Botanea este de luna aceasta dinponibilă în saloane. Stiliștii din toată țara au început deja training-ul și sper că veți avea ocazia, dacă vă doriți, să beneficiați de această colorare profesională 100% din plante în orașul vostru. Eu vi-o recomand. Vă las și pozele să vă convingeți de rezultate.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

10 motive pentru care iubesc uleiul de măsline

Următor

10 unturi și uleiuri naturale