/

#enjoygermanfood: Ce mănânci în Bavaria

2018 este anul Germaniei culinare, anul în care ea se mândrește cu aromele și rețetele sale tradiționale.

Și cum fiecare regiune propune o multitudine de gusturi specifice, alături de bunătățile pe care le poți savura pretutindeni în Germania (precum strudelul cu mere, cârnații sau salata de cartofi), ți-am pregătit o listă cu o parte dintre specialitățile bucătăriei bavareze, pe care nu trebuie să le ratezi.

Iată deci, ce mănânci în Bavaria:

1. Bayerische Brezel (Pretzel). Covrigii nemțești sunt pretutindeni prezenți, fiind nelipsiți de la orice masă, idiferent de momentul zilei – ies niște „sandwich-uri” minunate la micul dejun și nu îmi pot imagina dejunul sau cina fără ei. Pot fi de diferite dimensiuni, bine rumeniți la exterior și pufoși în interior.

2. Allgäuer Bergkäse Spätzle. Un fel de macaroane cu brânză nemțești, delicioase. Spätzle pot constitui o garnitură pentru diferite specialități nemțești, iar în amestec cu brânză constituie un fel principal în sine. În Bavaria, îi găsești în combinație cu Allgäuer Bergkäse, un cașcaval din lapte de vacă (din munții Allgäu), foarte aromat și ușor picant, maturat în proporție de 62%.

3. Münchner Schnitzel. Este o variantă a schnitzel-ului vienez, fiind însă preparat cu hrean și / sau muștar înainte de a fi acoperit cu făină, ou și pesmet. Spre deosebire de Austria, unde schnitzel-ul este preparat cu carne de vită, în Germania este preponderent din carne de porc. Nemții sunt îsă la fel de generoși ca austriecii când vine vorba de schnitzel, așa că mare grija la porții atunci când comanzi.

4. Schnitzel & kartoffelsalat. O combinație ce nu trebuie ratată: schnitzel și salata de cartofi germană, asezonate cu dulceață de afine, eu o ador, e absolut delicioasă!

5. Obazda. O brânză tartinabilă delicioasă (obligatoriu cu Pretzel și cu inele de ceapă pane), cu o nuanță mai intensă sau mai pală de roz, în funcție de cantitatea de paprika din compoziție, care are o aromă ușor picantă (ce depinde de cantitatea de ceapă folosită). Obazda se poate comanda ca snack, alături de o halbă de bere, în orice biergarten (berărie), dar și ca antreu, în orice restaurant. Ingrediente: camembert, brânză grasă, unt, sare, piper, chimen, boia de ardei, ceapă mărunțită și o lingură de bere.

6. Pfannkuchensuppe. Supa cu clătite nemțească provine din Suabia (teritoriu întins, fără granițe clar definite) situat în sud-vestul Germaniei, în landurile Baden-Württemberg și Bavaria), fiind un fel clasic în bucătăria bavareză. Nu trebuie ratat dacă vizitezi Germania!

7. Münchner Weißwurst. Există o adevărată tradiție în Bavaria de a mânca acești cârnați albi la micul dejun (îi veți întâlni cam la orice hotel în bufetul de mic dejun). Ii găsești și în orice berărie sau restaurant (în multe însă doar până la orele prânzului), alături de un muștar dulce (sau dulceață de afine), pretzel și, binențeles, o halbă de bere germană.

8. Nürnberger Rostbratwürste. Este o delicatesă tradițională din Nürnberg, un cârnat din carne de porc, a cărui rețetă datează din secolul 14, când măcelarii bavarezi aveau nevoie de o aprobare regală pentru a avea dreptul să îi prepare, ingredientele fiind foarte atent selecționate. În zilele noastre, îi găsești aproape în orice meniu al restaurantelor din Bavaria, alături de salata de cartofi sau delicioasa varză murată nemțească.

În imagine Würstelteller: Nürnberger Rostbratwürste (în dreapta) / Feurige Rote bratwürstel (în stânga) / Kartoffelsalat / Sauerkraut

9. Würste & Sauerkraut. O combinație pe care nu trebuie să o ratezi – cârnați cu varză murată. Procedeul special de murare al verzei, în suc propriu, o face deosebit de savuroasă.

10. Apfelstrudel. Ultra cunoscut, strudelul cu mere bavarez este absolut genial, fie că este însoțit de înghețata sau de un sos cald de vanilie.

11. Auszogne. Este o gogoașă bavareză foarte pufoasă, pe care o găseșto în orice patiserie.

12. Rothenburger Schneeballen. Un desert tradițional din Rothenburg ob der Tauber, absolut savuros, a cărui rețetă datează de peste 300 de ani. Este vorba de niște bile dintr-un aluat de foietaj dulce îmbrăcate în zahăr pudră.

 

Bucătăria bavareză este doar un motiv în plus pentru care vă recomand să vizitați această minunată regiune a Germaniei. Câteva recomandări de călătorie pentru Bavaria găsiți aici

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Tentații Lancome: make-up primăvară 2018

Următor

Oscars 2018 - best dressed