cheesecake muffins

Easy cheesecake muffins

Start

Demult îmi propuneam să vă împărtășesc o rețetă simplă pentru unul dintre deserturile mele favorite: easy cheesecake muffins! Este vorba de cheesecake, muffins făcând doar referire la forma lor.

Ca să vă lămuresc rapid, este vorba de mini cheesecake realizate în forme de brioșe. Pentru că oricine are în casă niște forme de brioșe, fie că sunt din silicon sau metalice, individuale sau tavă compactă.

Ce pot dă vă spun despre ele? Sunt delicioase, un desert care nu e nici prea dulce, care poate fi „personalizat” cu aroma preferată și care este gata de devorat în maxim 1 oră. Le puteți face împreună cu cei mici fără a risca să murdăriți toată bucătăria și le dați și ceva distractiv „de lucru”.

Compoziția acestor cheesecake muffins, ca și procesul de preparare, este extrem de simplă. Iată mai jos cât simplu se fac aceste cheesecake muffins…

Ingrediente:

cheesecake muffins

Biscuiți din ovăz (poți opta pentru orice fel de biscuiți, care însă să se încadreze în forma de brioșe, și să fie puțin mai tari)

250g Brânză de vacă Lacteea 20% grăsime

2 ouă

2 linguri de miere (poți înlocui mierea cu sirop de arțar – 4-5 linguri)

fructe congelate

cheesecake muffins

Preparare:

Se bat puțin oăle și apoi se amestecă încet cu brânza și mierea, cu o paletă de silicon. Se obține o compoziție omogenă, destul de lichidă, în care poți adăuga, cupă gust, fructe congelate (eu am o rezervă de zmeură și mure în congelator, așa că apelez la ele), nuci sau alune. Mie îmi plac însă foarte mult și natur, doar cheesecake.

Se pune în forme câte un biscuite și se adaugă deasupra cam o lingură de compoziție (în funcție și de dimensiunea formelor, să nu curgă în afară). Se bagă apoi în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade și se lasă în jur de 30-40 de minute, până când compoziția prinde o crustă arămie.

cheesecake muffins

Evident, se devorează apoi cu plăcere!

CITEȘTE ȘI: Rețetă prăjitură cu bezea

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

8 idei simple de design interior

Următor

10 unturi și uleiuri naturale pentru perioada de izolare