Parcă nu era suficient dorul de vacanță și de plajele însorite ale Greciei, am mai descoperit în bibliotecă și o carte cu rețete grecești autentice… 300 de rețete grecești, toate însă sunând delicios!
Am ales, și nu glumesc, prima rețetă dim carte: Midii în sos de vin alb sau Midia Atmou me Aspro Krasi. Cartea începe cu antreurile și de acolo am luat chiar prima rețetă.
Cred că la nivel subconștient era rețeta pe care o căutam. Achiziționasem midii cu ocazia ultimei ieșiri la cumpărături și mai aveam și niște retsina (un vin alb traditional grecesc cu aroma specifica de brad), așa că lucrurile s-au așezat perfect și natural.
Rețetă Midii în sos de vin alb / Midia Atmou me Aspro Krasi
Ingrediente:
500g midii
125ml vin alb
1 ceapă tăiată fin
sare și piper
pătrunjel și oregano
Mod de preparare:
Pune într-o tigaie ceapa tăiată fin, midiile bine curățate în prealabil, pătrunjel, oregano și vinul. Acoperă și lasă 6-8 minute pe foc. Asezonează cu sare și piper, la final.
Eu am ales o garnitură de orez cu puțin ulei de măsline, sare și oregano. Și, evident, un pahar din retsina rămasă.
Apropo de retsina, grecii o beau de obicei în combinație cu Sprite sau Seven Up (rece) și mie îmi place foarte mult gustul acestui mixt. E ca un spritz puțin mai aromat!