balaleet taiței dulci

Dor de Dubai: Balaleet (tăiței dulci)

Îmi lipsesc călătoriile și mi s-a făcut dor de Dubai, unul dintre locurile în care am mâncat cel mai bine din toată lumea aceasta. Și cum orice călătorie este acum un vis imposibil, am găsit soluția rapidă și la îndemână: Balaleet (tăiței dulci)!

Este o rețetă pe care mi-am propus să o încerc acasă încă de acum 2 ani. Îmi achiziționasem chiar și condimente de cea mai bună calitate din Dubai pentru aceasta: șofran, cardamon și scorțișoară!

Balaleet sunt niște tăiței dulci, cu șofran. Sunt demențiali! Eu m-am îndrăgostit de ei la Arabian Tea House, unul dintre locurile de „pelerinaj” ale instagrammerilor din lumea întreagă, unul dintre cele mai instagramabile locuri din Dubai.

Balaleet se pot mânca la orice masă a zilei. La micul dejun, sunt perfecți cu ouă… fierte, ochiuri, poșate, jumări sau chiar omletă. La dejun sau cină, pot fi antreu, fel principal sau garnitură, dar și desert. Mie îmi plac ca fel distinct, și fiind dulci și bine condimentați mi se par destul de sățioși pentru o masă.

Rețetă originală Balaleet (tăiței dulci)

Ingrediente:

200g tăiței cu ou

Șofran (câteva firicele, ținute în 2 linguri apă caldă cel puțin 5 minute)

50ml apă de trandafiri (se găsește în supermarket una libaneza, perfectă)

2 linguri ulei vegetal

3 linguri de zahăr

1 linguriță de cardamom

1 linguriță rasă de scorțișoară

Preparare:

Într-o tigaie mai adâncă se prăjesc, fără ulei, tăiețeii, până se arămesc puțin. Atenție să nu se prăjească prea tare și să se înnegrească. Se adaugă peste apa fierbinte și se lasă tăițeii la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în general 3-4 minute). Se strecoară!

Într-un bol, se amestecă apa de trandafiri cu zahărul, șofranul cu apă cu tot, cardamomul și scorțișoara.

Tăițeii strecurați se pun înapoi în tigaie, se adaugă uleiul și amestecul cu apă de trandafiri, lăsându-se pe foc mediu, acoperiti, pentru 3 minute. După cele 3 minute, se mută pe foc mic și se lasă, neacoperiți, pentru 15 minute sau până scade complet lichidul.

Se asezonează, după gust, cu sare și piper. Și gata! Sunteți la Arabian Tea House, la o masă la umbră pe terasa mereu super aglomerată, la Dubai!

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Rețetă de pâine simplă cu doar 4 ingrediente

cum speli corect părul
Următor

Cum speli corect părul