Domnul de poveste

Pentru ca este decembrie, se apropie Sarbatorile si prima zapada (din iarna aceasta, ca sa fim exacti pentru ca cea din octombrie pare si acum ceva ireal) a raspandit putina magie asupra peisajului citadin, astazi va spun o poveste, una cu Domnul de Roua.

“Domnul de Rouă” spune povestea unui print calator prin viile Dragasanilor, un indragostit transformat in roua. Legenda din Oltenia spune ca Domnul de Roua isi vizita iubita doar pe timpul noptii, parasind-o inainte de rasaritul soarelui, la cantarea cocosilor, asemenea unei Cenusarese. Intr-o noapte insa, la rugamintile iubitei sale, locuitorii satului au inchis cocosii, iar Domnul de Roua nu a mai fost vestit de cantecul acestora de venirea diminetii. Surprins de razele soarelui in bratele iubitei, printul fermecat a fost transformat in roua.

Si aceasta roua dezmiarda, se spune, strugurii de pe dealurile cramei Avincis, dand nastere acestui vin de poveste – Domnul de Roua.

Fie ca este „invesmantat” in alb sau rosu, Domnul de Roua este un vin echilibrat, tanar si proaspat, ce imbina cele mai bune soiuri de struguri de pe domeniul Avincis.

Locul Domnului de Roua este acolo unde este distractia, in locuri chic cu muzica live si unplugged, pentru ca este un vin simplu, curat si modern.

Il poti insa degusta cu placere si in intimitatea propriei locuinte, in liniste, alaturi de o gustare usoara, o carte sau un film bun (iti recomand, in tematica viticola, Sideways, cu 5 nominalizari la Oscar la vremea lui, Bottle Shock, cu Alan Rickman si Chris Pine, A Good Year cu Russel Crowe sau Letters to Juliet, cu Amanda Seyfried).

Domnul de Roua in Alb - Avincis

Domnul de Roua in Rosu - Avincis

Domnul de Roua - Avincis

 

Eticheta este si ea speciala, fiind creata de artistul plastic si designerul vestimentar Alina Margulescu.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Concurs Calendar de Advent:
2 decembrie (incheiat)

Următor

Concurs Calendar de Advent:
3 decembrie (incheiat)