DIY beauty cu bicarbonat de sodiu

bicarbonat de sodiu

Perioada de izolare m-a învățat, printre multe alte lecții, să fiu frugală și, mai ales, să nu mai irosesc lucruri. Și cum în acele luni am limitat destul de mult ieșirile, am descoperit modalități inedite de a folosi ingrediente deja disponibile (sau disponibile în cantități generoase) în bucătărie. Și cu efecte surprinzătoare!

Probabil că ai auzit și tu de cel puțin una sau două dintre întrebuințările bicarbonatului de sodiu. Este unul dintre cele mai „versatile” ingrediente din bucătărie, pe care îl poți integra în numeroase moduri în rutina ta de frumusețe.

Așa că, dacă vrei să încerci câteva produse de frumusțe naturale sau rămai pentru scurt timp fără unul dintre produsele esențiale din rutina ta de îngrijire a pielii sau părului, îți las mai jos câteva formule simple și eficiente cu bicarbonat de sodiu.

Scrub facial

Amestecă 3 părți de bicarbonat cu o parte apă pentru a obține o pastă moale. Aplică această pastă pe ten cu degetele, prin mișcări circulare, iar apoi clătește cu apă călduță. Folosește acest scrub o dată pe săptămână, vei observa rezultatele.

Tratament pentru mâini și cuticule

Folosește pasta obținută prin amestectul cu apă pentru a obține mâini mai fine, cu un aspect îngrijit. Aplică pasta cu o periuță de finți mai veche.

Tratament pentru albirea dinților

Amestecă un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu cu sare și folosește acest mix pentru periajul dinților. Este un tratament 3 în 1: curăță eficient dantura, albește dinții în timp și îți oferă o respirație proaspătă. Nu uita să clătești bine cu apă.

Șampon uscat cu bicarbonat de sodiu

Pentru a îți spăla părul în exces, încearcă între spălări un șampon uscat pe bază de bicarbonat. Presară un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu și aceeași cantitate de pudră de talc pe perie și trece-o de mai multe ori prin păr. 

Remediu pentru coșuri

Amestecă puțin bicarbonat cu suc de lamâie pentru a obține o pastă moale. Aplică pasta pe coșuri și las-o câteva minute să se usuce. Curăță apoi fața cu apă călduță.

Remediu pentru arsuri solare

Dacă ai exagerat cu soarele, o pastă obținută prin amestecul de bicarbonat și apă îți poate fi de mare ajutor. Sau poți dizolva puțin praf de bicarbinat în apă, pune mixul într-un dispozitiv cu atimizor și păstrează-l la rece pentru a te răcori și a-ți răcori pielea după expunerea la soare.

 

CITEȘTE ȘI: 5 superfoods pentru o piele strălucitoare

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sneakers animal print
Anterior

Cum porți sneakers animal print

outfituri de toamnă
Următor

Back to work: 7 idei de outfituri de toamnă