DIY: 10 idei de brazi de Crăciun eco

E adevărat că unul dintre lucrurile pe care le ador de Crăciun este bradul îmbodobit, dar nu pot să nu mă gândesc cu tristețe la miile de brazi tăiați anual pentru o „distracție” și plăcere atât de efemeră. E adevărat că există câteva soluții pentru a păstra mirosul de brad și a admira unul natural de Crăciun – cel în ghiveci fiind un compromis acceptabil, atunci când reușești să îl plantezi după Sărbători, dar nu este mereu cazul, dar eu vreau să vă propun astăzi 10 idei de brazi de Crăciun eco, pe care îi poți confecționa singură, rapid, acasă.

O sfoară mai groasă și paginile unei cărți vechi (1)  (sau bucăți de ziar tăiate simetric) pot constitui un brad de Crăciun și un decor mural foarte special, în orice anotimp.

Revista glossy preferată (2) se poate transforma într-un brăduț eco perfect pentru măsuța de cafea. Îl poți împodobi presărând sclipici sau globuri sparte deasupra, după ce ai dat cu lipici filele în prealabil, îi poți pune o stea sau altă decorațiune Chrismassy în vârf… posibilitățile sunt infinite.

Un con de polistiren, sfoară și multe decorațiuni (3). Și aici variantele sunt infinite: conurile pot fi de diferite dimensiuni (de la 10-12 cm la 40 cm), le puteți înfășura în sfoară, dantelă, mohair sau orice altă lână texturată, iar în termeni de decorațiuni, imaginația voastră este unica limită (puteți opta pentru decorațiuni naturale – batoane de scorțișoară, felii de portocală și lamâie uscate, stele de anason sau pentru globuri , beteală, diverse pietre…).

Din cărțile din bibliotecă poți construi cei mai „culți” brazi eco (4 sau 5).

Tuburile sulurilor de hârtie igienică și o multitudine de globuri roșii constituie un băduț inedit (6).

Vreascurile de foc se pot trasforma într-un brad de Crăciun eco foarte sofisticat (7), care poate substitui la cel mai înalt nivel un brad adevărat – toate decorațiunile pentru cel din urmă se vor potrivi și în cel eco.

Un palet, puțină vopsea albă (sau verde, dacă preferi) și cele mai simpatice podoabe de brad handmade (8).

Oscară veche, câteva sârme subțiri prinse cu iscusință și multe globuri colorate (9) pot deveni cel mai frumos brad de Crăciun eco. Îi poți adăuga luminițe pe laterale, o stea spectaculoasă în vârf…

Băduțul „desenat” pe perete cu luminițe se numără printre preferații mei (10). Este simplu și de efect!

Care este preferatul vostru?

 

Sursă principală foto: Pintrest

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

10 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Sephora Wonderland 2017: cele mai frumoase cadouri de Crăciun

Următor

Advent Calendar La Chic Boutique 2017