Divergent – recomandare film

Divergent 2014 - recomandare film

Daca aveti rabdare inca 2 ani pentru a afla deznodamantul unei povesti si nu v-ati saturat de subiectul abordat deja din toate directiile al distrugerii planetei si al vietii supravietuitorilor de dupa, va recomand primul film dintr-o noua trilogie, care mie mi-a placut foarte mult – Divergent.

Mi-a placut povestea din Divergent, ritmul actiunii, mi-au placut personajele si mai ales actorii (Shailene Woodley – nominalizata in 2011 la Globurile de Aur pentru rolul din The Descendants, Theo James – din Underworld: Awakening, Ashley Judd si Kate Winslet, care nu mai au nevoie de nicio prezentare, Tony Goldwyn – din serialul Scandal si 2 copii de celebritati – Zoe Kravitz (fiica lui Lenny Kravitz) si Christian Madsen (fiul lui Michael Madsen)).

Divergent are toate ingredientele pentru a te pride si fascina: are la baza bestsellerul international semnat de Veronica Roth, o poveste inedita despre o societate impartita in categorii distincte si bine separate in functie de virtuti si personalitatea fiecaruia, emotie si actiune, lupta pentru putere si o frumoasa poveste de dragoste pe care o intuiesti de la prima intalnire a personajelor.

Intr-un viitor nu prea indepartat, intr-un Chicago post apocalipsa, izolat de restul, potential periculos, al lumii, prin ziduri inalte de care nimeni nu isi doreste sa treaca, societatea este impartita in 5 factiuni: Abnegatie pentru cei altruisti, Prietenie pentru cei pacifisti, Sinceritate pentru cei onesti si cinstiti, Neinfricare pentru cei curajosi si razboinici, Eruditie pentru cei inteligenti. Pana la varsta de 16 ani, copiii sunt incadrati in factiunea parintilor, la aceasta varsta fiind nevoiti sa isi exprime propria optiune pentru viitor, existand astfel posibilitatea de a migra intr-un alt grup, pe baza aptitudinilor si caracterului relevat de un test de personalitate. Este si momentul in care Tris Prior afla ca este „divergenta”, altfel, speciala, dar considerata periculoasa de cei ce isi doresc incadrarea exacta a tuturor intr-unul dintre grupuri. Ea nu va putea niciodata sa se incadreze intr-una dintre factiuni. Aceasta capacitate a sa este considerata periculoasa de societate deoarece o ajuta sa vada dincolo de realitatea aparenta si imediata, facand-o imposibil de dominat si de controlat. Tris insa astfel intr-o cursa nebuneasca, ce va continua si in ultimele 2 parti ale trilogiei, pentru a-si salva propria viata si a celor pe care ii iubeste.

Nu va dezvalui mai mult, filmul Divergent merita descoperit pas cu pas in cinematograf. Mie mi-a placut si este recomandarea mea de film pentru acest sfarsit de weekend.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

5 comentarii

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Impletituri rusesti by Oksana si machiaj frantuzesc by Maqpro

Fashion for Business
Următor

Cum a fost la Fashion for Business