Din vremuri străvechi – experiența mea la restaurantul tREI

Restaurantul tREI este acel loc în care revii pentru atmosferă, proximitate și o experiență culinară mereu diferită. Pentru ca la tREI, trecerea de la un sezon la altul este marcată prin schimbarea meniului și introducerea unor preparate potrivite momentului.

Eu am nimerit, la prima vizită la tREI, în ultima lună a meniului de vară din ale cărui preparate speciale am ales Arrachera cu chimichuri și cartofi fondanți, o specialitate mexicană, un mușchi diafragmă, o carne foarte aromată și ușor franjurată ca textură, cu o marinadă sud americană delicioasă și Bahn Mi, un sandwich originar din Vietnam, considerat de unii drept cel mai bun din lume, cu chiftele de vită, legume crocante, asezonate cu coriandru proaspăt, alături de salată tabouleh…

Nu știu dacă este chiar cel mai bun sandwich din lume, depinde probabil și de gusturi, mie mi-a plăcut aroma puternică cu tentă libaneză, dar și modul în care se combinau gustul chiftelelor de vită cu salata tabouleh.

În ceea ce privește Arrachera, nu este clar un fel de mâncare pe care să ți-l recomand dacă ajungi la tREI. Eu l-am comandat la recomandari multiple, deci banuiesc că doar pe gustul meu nu a fost. Oricum, eu l-am combinat cu succes cu o altă garnitură din meniu – porumbul cu ceapă trase în unt, absolut demențial, mult mai potrivită după părerea mea decât cartofii fondanți.

Am încercat și două antreuri din meniul permanent: Ciorba de salată cu ou și bacon (nu mă voi pronunța pentru că eu nu mănânc niciodată ciorbe, dar partenerul meu la cină a apreciat-o, nelăsând nimic în farfurie) și un Pate de casă, cu o prezentare deosebit de atrăgătoare și foarte bun la gust, cu o textură fondantă, ușoară, potențat de dulceața de ceapă și castraveții murați așezați alături.

Nu puteam încheia seara fără un desert, mai ales după o zi agitată, în care am fost mereu pe alergătură. Și sincer, desertul mi-a mers la suflet.

Dintre Fiori di Sale (blat de ciocolată aerat, mousse de ciocolată, caramel sărat cu sare roșie de Hawai, glasaj de ciocolată belgiană) și Sweet Cherry (blat aerat însiropat cu sirop de fructe de pădure, mousse de ciocolată albă și cireșe, jeleu de cireșe amarenna, glasaj de ciocolată albă), favorita absolută este cea de-a doua, cu un gust perfect balansat între dulce și acrișor, potrivită după o masă copioasă.

Așa cum ziceam la început, tREI este un loc în care îți dorești să revii, cu o atmosferă foarte degajată și prietenoasă (oricum, în afară de masa noastră, aveam impresia că toți ceilalți clienți se cunosc deja cu personalul restaurantului, că au chiar o relație de prietenie), cu un parfum specific Bucureștiului de altă dată. Nu știu dacă este vorba doar de casa de patrimoniu, de zona veche negustorească în care este plasat, de aspectul și tonul meniului sau de unele rețete vechi scoase la lumină de maiestria bucătarului, dar pentru câteva ore am avut senzația unui salt în timp, în vremuri mai simple, mai adevărate…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

My Energycode for a perfect hair

Următor

Restaurant Boem. Food, Mood, More.