Destinații de vacanță : cele mai frumoase plaje din Grecia

Cele mai frumoase plaje Grecia

Visez deja la vacanța în Grecia și pentru a-mi ușura puțin alegerea unei destinații pentru anul acesta, m-am gândit să realizez o listă cu cele mai  frumoase plaje din Grecia.

Urmează o perioadă mai relaxată, pentru majoritatea dintre noi, dar și foarte frumoasă. Mai ales pentru cei pasionați de călătorii și de visare cu ochii deschiși la destinații de vacanță de vis.

Dacă, asemenea mie, nu te-ai decis încă asupra destinației de vacanță, dar ai vrea la mare, la soare, ingrediente la care se adaugă puțină istorie și delicii culinare de nerefuzat, atunci îți recomand în primul rând Grecia. Oricâte vacanțe în Grecia ai fi făcut pana acum, sunt convinsă că mai poți descoperi un colțișor elen feeric, fie că este pe una dintre numeroasele insule sau pe continent.

Iată o listă cu cele mai frumoase plaje din Grecia, într-o ordine aleatoare. Nici eu nu le-am vazut in totalitate. Îmi par îsă toate cele vazute la fel de frumoase și spectaculoase!

Plaja Myrtos, Kefalonia 

Plaja Myrtos este situată lângă Argostoli, capitala insulei Kefalonia. Cu apele sale albastre scăldate de soare și înconjurate de munți împăduriți, oferă ingredientele perfecte pentru o vacanță pe plajă perfectă. Fiecare oră a zilei creează o atmosfera specială, iar plaja poate arăta total diferit. 

Cele mai frumoase plaje din Grecia - Myrtos - Kefalonia

Plaja Navagio, Zakynthos

Navagio este una dintre cele mai celebre și spectaculoase plaje din lume, accesul făcându-se exclusiv de pe mare. Imaginea stâncilor uriașe ce o mărginesc de-o parte, a plajei cu nisip fin și a albastrului transparent al apei mării, ce o mărginește în cealaltă parte, este superbă!

Cele mai frumoase plaje din Grecia - Navagio - Zakynthos

Plaja Sarakiniko, Milos

Insula Milos este o destinație în care vei întâlni foarte puțini compatrioți, nefiind listată de agențiile noastre de turism, ajungi însă ușor cu feribotul din Atena, operat de Sea Jets. Plaja Sarakiniko este și una dintre cele mai fotografiate plaje, datorită peisajului unic, cu pietre albe care au pătruns în mare și au formatdepresiuni mai mici sau mai mari .

Cele mai frumoase plaje din Grecia - Sarakiniko - Milos

Plaja Kolymbithres, Paros

Paros o insula aflata in apropierea insulei Milos. Plaja Kolymbithres este ascunsă în Golful Naoussa și are o apă străvezie, îmbietoare. Formațiunile de stâncă de granit sunt vechi de milioane de ani și au creat un peisaj unic, care ar putea face cu ușurință locația filmului pentru un film SF.

Cele mai frumoase plaje din Grecia - Kolimbithres - Paros

Canal d’Amour, Corfu

Am vazut Canal d’Amour și vă mărturisesc că este o priveliște fabuloasă. Este o plajă extrem de frumoasă și de pitorească, aici îmbinaându-se armonios stânci sculptate de valuri și marea în zeci de nuanțe de albastru, toate acestea creând un cadru unic și exotic, care îți taie respirația.

 Cele mai frumoase plaje din Grecia - CanaldAmour - Corfu

Porto Katsiki, Lefkada

Este o plajă relativ mică, acoperită în mare parte de pietre albe rotunde, și cu un petic cu nisip mărunt, mai înspre sud. Apa are o culoare albastră, incredibilă.

Cele mai frumoase plaje din Grecia - Porto Katsiki - Lefkas

Plaja Super Paradise, Mykonos 

Insula Mykonos este o destinație turistică recunoscută pentru distracție, dar și pentru plajele sale minunate, cu nisip fin și auriu și apele cristaline. Plaja Super Paradise se remancă prin apele sale turcoaz translucide, dar și prin petrecerile care țin până dimineața.

Cele mai frumoase plaje din Grecia - SuperParadise - Mykonos

Plaja Lalaria, Skiathos 

Sincer,  eu nu mă pot decide asupra unei plaje preferate din Skiathos, fiecare având farmecul sau.  Pe Lalaria se poate ajunge doar de pe mare, însă peisajul este spectaculos. De milioane de ani, vântul din nord izbește cu putere valurile în stancile abrupte și creează pietricele perfect rotunde, de diferite culori (“lalaria”), care acoperă întreaga plajă.

Cele mai frumoase plaje din Grecia - Lalaria - Skiathos

Plaja Balos, Creta

Plaja Balos este situată într-o lagună, fiind renumită pentru apele sale turcoaz, pentru frumusețea naturală și pentru peisajul său sălbatic, frumos și exotic. Peisajul lagunei Balos este definit de un nisip alb și exotic, iar pe alocuri nisipul are culoarea roz din cauza milioanelor de scoici pisate, formând o priveliște mirifică și rară. 

Cele mai frumoase plaje din Grecia - Balos - Creta

Plaja Voidokilia, Pelopones 

Această plajă se remarcă în primul rând prin forma sa – de litera Omega, ultima literă din alfabetul grecesc. Este o plajă sălbatică de o frumusețe rară, cu ape limpezi tucoaz.

Sper să vă inspire acest top cu cele mai frumoase plaje din Grecia dacă sunteți în căutare de destinații de vacanță și sunt foarte interesată și de alte sugestii.

Foto via Discover Greece

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Îți dorești un păr sănătos? Iată câteva trucuri utile!

Următor

10 creme hidratante accesibile și eficiente