Das Kaskaval, vedetă în 3 rețete delicioase

retete_Das Kaskaval

Că urmăresc show-ul Masterchef nu mai este, cred, un secret, mă fascinează pasiunea și creativitatea în bucătărie… Și cum să nu admir calitatea de a combina și transforma și cele mai banale ingrediente într-un preparat delicios, cu o viteză uneori uluitoare.

Proba mea favorită (nu neapărat și a concurenților, sunt sigură) este cea în care un ingredient se transformă în vedeta tuturor preparatelor… Și acum, că am și “testat-o”, îmi place parcă și mai mult.

De ce am testat-o? Pentru că nu am putut rezista provocării Das Kaskaval!

Cum am testat-o? Pregătind 3 feluri, speciale, în care cele trei sortimente Das Kaskaval de la Müller au fost vedete absolute (și m-am dovedit un impresar pe măsură, zic eu)

Ce a ieșit? O nebunie, vă sfătuiesc sincer să fi mâncat în momentul în care parcurgeți rândurile care urmează.

Nu m-am putut decide asupra unei singure rețete și cum aveam la dispoziție cele trei sortimente Das Kaskaval de la Müller (proaspăt, semimaturat și maturat) am ales să le fac pe fiecare vedetă în câte un preparat uber delicios: Piept de pui cu pesto, roșii și Das Kaskaval Maturat, cu garnitură Brioșe de macaroane și Das Kaskaval Semimaturat, iar ca antreu, Pătrat cu Das Kaskaval Proaspăt îmbrăcat în bacon.

Pentru tine, ce produs Muller – le regăsești aici – ți se pare indispensabil pentru a pregati o cină delicioasă în fiecare zi?

retete Das Kaskaval retete Das Kaskaval

M-am convins cu această ocazie, o dată în plus, că Müller Das Kaskaval este un produs foarte versatil, putând fi folosit atât pentru preparate simple, cât și pentru unele mai sofisticate, cu rezultate excelente chiar și pentru un „chef de duminică”, asemenea mie. Müller Das Kaskaval este disponibil în trei variante, fiecare dintre ele având o perioadă de maturare diferită, acest proces de maturare distingându-l de alte produse din aceeași categorie. Das Kaskaval Proaspăt, maturat 15 zile, poate fi folosit mai ales în sandwich-uri, salate și alte mâncăruri rapide, la micul dejun, având un gust proaspăt și intens. Pentru rețete mai complicate sau speciale, există varianta Das Kaskaval Semimaturat, cu o periodă de maturare de 30 de zile și un gust echilibrat, care va da savoare oricărui preparat la cuptor. Pentru o aromă puternică…pour les connaisseurs, opțiunea este clar Das Kaskaval Maturat.

Iată acum și rețetele în care Das Kaskaval a devenit vedetă absolută.

Rețetă Piept de pui cu pesto, roșii și Das Kaskaval Maturat

Ingrediente: piept de pui, sos pesto, roșii, Das Kaskaval Maturat

Mod de preparare: se așeaza bucățile de piept de pui într-o tavă pentru cuptor, se unge generos cu sosul pesto, peste care se așează bucăți proaspete de roșii și la final se acoperă complet cu Das Kaskaval ras. Se lasă la cuptor pentru 40 de minute.

03_retete_Das Kaskaval

04_retete_Das Kaskaval

05_retete_Das Kaskaval

06_retete_Das Kaskaval

07_retete_Das Kaskaval

08_retete_Das Kaskaval

 Rețetă Brioșe de macaroane și Das Kaskaval Semimaturat

Ingrediente pentru 12 brioșe: 150g macaroane sau paste mici, 2 ouă, unt, pesmet, sos de roșii picant (eu am folosit un sos Arabiatta pentru paste), lapte, Das Kaskaval Semimaturat și Proaspăt.

Se amestecă într-un bol 100g pesmet asezonat cu mirodeniile tale preferate (eu am pus sare de mare, piper cu portocale și ierburi din Provence), 120g Das Kaskaval Semimaturat, 60g Das Kaskaval Proaspăt și 60g de unt topit, iar compoziția astfel obținută se împarte în formele de brioșe (constituie baza crocantă și aromată).

Într-un alt bol, se vor bate ouăle cu 120ml lapte și 120ml de sos picant.

În al treilea bol se vor pune macaroanele (250g) fierte cu 2 linguri de unt, 120g Das Kaskaval Semimaturat și 120g Das Kaskaval Proaspăt, iar la final, peste amestec, se adaugă combinația de ouă, lapte și sos picant. Compoziția obținută se așează în formele de brioșe, peste baza crocantă, iar la final se poate presăra din nou Das Kaskaval ras.

Se lasă la cuptor pentru 20-25 minute (la 175˚C).

09_retete_Das Kaskaval 10_retete_Das Kaskaval 11_retete_Das Kaskaval 12_retete_Das Kaskaval 13_retete_Das Kaskaval 14_retete_Das Kaskaval 15_retete_Das Kaskaval

Rețetă Pătrat cu Das Kaskaval Proaspăt îmbrăcat în bacon

Ingrediente: felii de pâine toast, bacon subțire, Das Kaskaval proaspăt, ulei pentru prăjit, iar pentru dip (este destul de sățios și se potrivește perfect cu un sos răcoros cu mentă), smântână, mentă și condimente.

Mod de preparare: Se îmbracă complet sandwich-ul cu Das Kaskaval cu felii de bacon și se prăjește într-o tigaie cu ulei încins în prealabil. În paralel se amestecă smântâna cu frunze de mentă proaspătă tocate, asezonându-se după gust.

16_retete_Das Kaskaval

17_retete_Das Kaskaval 18_retete_Das Kaskaval 19_retete_Das Kaskaval 20_retete_Das Kaskaval 21_retete_Das Kaskaval 22_retete_Das Kaskaval 23_retete_Das Kaskaval

Cred că nu îmi rămâne decât să vă doresc “Poftă bună!”

Urmărește LaChicBoutique.ro pe Facebook, Instagram, Twitter, Google + și Pinterest!

Credit foto: Mircea Ciolpan

 

 

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

5 comentarii

  1. Rețetă Piept de pui cu pesto, roșii și Das Kaskaval Maturat este preferata mea si pentru ca sa retin ordinea ingredientelor am subintitulat-o Musaca Das Kaskaval.ca toate retele lui Ramsay este o reteta pentru toata familia !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Cum să începi ziua minunat cu Dove DermaSpa

Internul
Următor

Internul: când Robert De Niro o întâlnește pe Anne Hathaway