Cum tratezi rapid o entorsă, în vacanță

Cum tratezi rapid o entorsă, în vacanță

Da, m-am temut dintotdeauna de probleme de sănătate în vacanță și, din fericire, nu am prea avut astfel de povești… până acum!

O secundă de neatenție, în chiar prima seară în frumoasa Lisabona (orașul celor 7 coline, ca să ne înțelegem) și mi-am petrecut întreaga vacanță căutând cu privirea un mijloc de locomoție pe motorizat.

Trecând însă peste regrete și păreri de rău, am reușit să depășesc momentul pentru că era o vacanță mult așteptată, într-o companie amuzantă și plăcută, și am profitat la maxim de timpul petrecut la Lisabona.

Cum? Îți povestesc în continuare cum poți să tratezi rapid o entorsă, în vacanță… Am uitat să menționez că era sâmbătă seara și luni sărbătoare națională?

  • În primul rând, trebuie să îți menajezi glezna pe cât de mult posibil, să nu îți mai lași greutatea pe piciorul respectiv (nu că ai putea face acest lucru, la cât de dureros este).
  • Aplică greață pe locul inflamat (câte 20-30 de minute cu pauză între)… ajută și cu durerea, reduce și inflamația. Așa am rezistat în prima noapte.
  • Ar fi util ca piciorul respectiv să stea ușor la înălțime, dacă îl poți înălța pe niște perne, este mult mai comod, ai să observi.
  • Un sfat “băbesc” care la mine a funcționat este aplicarea foilor de varză. Iei 3-4 foi, le pisezi ușor cu un pahar sau ce ai la îndemână și le aplici pe gleznă, înfășurând piciorul în folie alimentară (am stat într-un apartament foarte bine utilat!) sau o fașă elastică. În 3 zile, doar cu gheață și varză, glezna era mult mai bine.
  • O fașă elastică sau o gleznieră este foarte utilă de asemenea… și te ajută mult la mers. Eu am achiziționat-o abia în a treia zi, când am descoperit o farmacie deschisă.

Oricum ar fi, nu îți imagina că vei zburda fără griji după 2-3 zile. Procesul de vindecare este îndelungat. În 2-3 zile umflatura trebuie să înceapă să se diminueze.

Și ar fi indicat să consulți un doctor, chiar dacă mai târziu, pentru o radiografie care să îți confirme că totul se vindecă cum trebuie.

Totuși, sper să nu ai nevoie niciodată de acest sfaturi legate de cum să tratezi o entorsă în vacanță.

Îți doresc o vară superbă, vacanțe fabuloase și fără incidente neplăcute.

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

DIY project_Luxens_LeroyMerlin
Anterior

Provocare. Culoare. Transformare. Cu Luxens

Time Out Market Lisboa
Următor

Unde mănânci bine în Lisabona: Time Out Market