Cum speli corect părul

cum speli corect părul

Evident, nu există o „rețetă” exactă cum să speli corect părul. Există însă câteva trucuri recomandate de specialiști, care se dovedesc utile și eficiente. 

Și cum acord îngrijirii părului o importanță deosebită și citesc cât pot de mult referitor la metode, principii și produse pentru menținerea aspectului sănătos și frumos al părului, am dat peste niște sfaturi simple pentru spălarea părului. Un mic ghid cum speli corect părul, realizat de un specialist dermatolog.

Sfaturile lui ar fi următoarele:

Regula de doi

Regula de 2 la fiecare spălare: 2 șamponari, prima având rol de degresare, iar cea de-a doua de curățare

Masajul scalpului       

La șamponare, insistă asupra rădăcinii cu mișcări circulare, masând ușor cu vârfurile degetelor, asemenea unui masaj. Cred că ai avut deja ocazia să constați la salon cât de relaxant și plăcut este masajul capilar.

Masajul la nivelul scalpului în timpul șamponării ajută la îmbunătățirea circulației sangvine, la oxigenarea musculaturii scalpului și la diminuarea tenisunii nervoase. În plus, acesta favorizează și creșterea părului.

Pieptănare prealabilă

Piaptănă părul înainte de a-l spăla. Nu exagera însă pentru că periajul excesiv dăunează! Prin periere sau pieptănare excesivă poți smulge firul de păr din rădăcină, să contribui la degradarea vârfurilor, iar în cazul părului gras, poți răspândi sebumul și stimula glandele sebacee suplimentar.

Aceste sfaturi răspund la nivel comportamental întrebării cum speli corect părul. Trebuie însa alese în prealabil și produsele potrivite tipului tău de păr. Acestea au rolul de a fortifica bariera naturală a pielii capului și de a o hrăni în profunzime.

Diferite mărci organizează periodic acțiuni în cadrul cărora ți se determină tipul pielii scalpului, al părului. Mi-am dat seama abia după unul dintre aceste teste, în momentul în care am început să utilizez exclusiv produse dedicate tipului meu de păr, cât de importantă este această informație.

Un test simplu pentru a afla ce tip de păr ai este următorul

Ai nevoie de 2 șervețele sau 2 bucați de hârtie absorbantă. Speli părul şi a doua zi, presezi câte un şerveţel pe pielea din creştetul capului şi pe pielea din spatele urechilor. Nu le freca de piele, doar presează cu putere. Dacă pe şerveţele nu apare nicio pată de grăsime, ai un păr uscat sau normal. Dacă pe şerveţele apar pete de grăsime, ai un păr gras.

 

CITEȘTE ȘI: 3 rețete pentru un păr sănătos

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

balaleet taiței dulci
Anterior

Dor de Dubai: Balaleet (tăiței dulci)

Următor

3 greșeli în rutina de skin care și cum să le remediezi primăvara aceasta