Cum să ai o manichiură perfectă fără a merge la salon

manichiură perfectă

O manichiură perfectă este o carte de vizită pentru posesoarea ei. Și astfel, vizitele la salon pentru manichiură deveniseră mai dese ca cele la hipermarket. Dar în vremuri de „restriște”, trebuie să ne reorientăm rapid, să ne descurcăm singure, acasă.

Iulia Osman, trainer CND la Topline, mi-a dezvăluit câteva trucuri simple, secrete ale profesioniștilor, pentru o manichiură perfectă chiar și atunci când nu poți ajunge la salon. Dar nu numai atât! Trecem și la nivelul superior. Pentru că izolarea nu se va încheia mâine poimâine, aflăm ce se poartă pe unghii sezonul acesta și cum ne putem distra realizând nail art simplu simplu… dar de super efect!

Perioada de izolare poate fi pentru unghii o perioadă de regenerare și însănătoșire, prin aplicarea unui tratament întăritor. Mai ales în cazul persoanelor care au o manichiură cu lac semipermanent sau unghii tehnice.

Cum îți îngrijești unghiile pentru o manichiură perfectă

Iulia spune că este foarte important să păstrezi legătura prin telefon cu specialista ta pentru a te îndruma în realizarea corectă a manichiurii.

  • Dacă ai o manichiură clasică, atunci este super simplu, deoarece lacul obișnuit se îndepărtează cu o dischetă demachiantă îmbibată cu dizolvant.
  • În cazul unei manichiuri cu lac semipermanent, ai nevoie de dizolvant, dischete si folie de aluminiu: 3 dischete, tăiate în 4 și îmbibate în dizolvant se aplică pe fiecare unghie în parte. Se împachetează în folie de aluminiu pentru 10-15 min și apoi se înlătură cu un bețișor de bambus.
  • Dacă ai o manichiură cu unghii tehnice, atunci vei lucra puțin mai mult. Ai nevoie de o pilă de 150 sau 180 grit. Va trebui să pilești până înlături  90% din gel.

Atunci când vine vorba de scurtarea unghiei naturale, Iulia recomandă o pilă de 240 grit din lemn, special creată pentru acestea. Grit-ul este nivelul de abrazivitate al pilei. Cu cât acesta este mai mare, ea este mai fină și de aceea, pentru unghii naturale este recomandat un grit mare, iar pentru cele tehnice, din gel, un grit mai redus.

În ceea ce privește cuticulele, este recomandat să eviți tăierea cuticulei neavând experiența necesară pentru a executa această operațiune în condiții de „siguranță”.  Este mult mai eficient să folosești un exfoliant sau un ulei pentru cuticulă.

Pentru culoare, Iulia recomandă lacurile de unghii săptămânale CND Vinylux. Acestea nu au nevoie de bază, fiind incorporată în lacul de unghii. În plus, CND Vinylux beneficiază de un complex de îngrijire cu vitamina E, ulei de jojoba și keratina, cu efect de întărire și tratare a unghiilor naturale.

La final, aplică Top Coat CND, care este absolut genial – acest lucru îl atest și eu, este singurul pe care îl folosesc de câțiva ani! Se usucă foarte repede, are rezistență și un luciu fantastic până la 7 zile.

Trucuri pentru o manichiură perfectă, ca la salon

Iulia ne-a dat și câteva ponturi – trucuri simple pentru o manichiură ca la salon.

  • Ține pila la unghii de 45 de grade atunci când pilești unghia naturală. Pilește într-o singură direcție.
  • Folosește un exfoliant pentru îndepărtarea cuticulei. Doar împingi apoi și înlături cu o forfecuță sau cleștișor excesul, doar dacă mai este nevoie.
  • Folosește ulei pentru cuticule zilnic. Are un efect excelent asupra aspectului cuticulei, previne creșterea acesteia în exces, o hidratează și păstrează o manichiură perfectă mai mult timp.

manichiură perfectă

  • 5 produse importante pe care ar trebui să le ai la îndemână oricând pentru o manichiură perfectă: pilă pentru scurtarea  unghiilor (grit 240 dacă este unghie naturală), dizolvant pentru curățarea lacului vechi de pe unghii (poți încerca un dizolvant profesional pentru eficiență garantată), un bețisor din lemn pentru a împinge cuticula, ulei pentru cuticule (îți recomand CND SolarOil cu un conținut bogat în ulei de jojoba și vitamina E) și un lac tratament întăritor (poți încerca tratamentul cu Keratină CND Rescurexx sau creion tratament zilnic CND Essential Care Pen Rescue Rxx,care ameliorează în numai 1 săptămână aspectul unghiilor cu până la 80%).

Nails trends – ce culori se poartă pe unghii sezonul acesta

O manichiură perfectă este și o manichiură în tendințe. Dacă stăm acasă nu înseamnă că nu putem aplica un lac de unghii… Și atunci să aplicăm una dintre nuanțele sezonului!

Iulia recomandă CND English Garden, colecția de primăvară lansată recent. Colecția oferă o paletă romantică, feminină, care amintește de cromatica unei grădini englezești, ascunsă privirilor indiscrete, în plină floare. 6 nuanțe pastel, delicate și feminine: Carnation Bliss, un lila delicat, Topic Magic, un verde pastelat, mentolat și revigorant, Soft Peony, un roz cremos cald, de bujori, Lady Lilly, un alb elegant, semi-pur de crin, Kiss From a Rose, un roz bogat, optimist și proaspăt ca o îmbujorare, și Flowerbed Folly, un bej neutru, clasic și ușor de adaptat în orice împrejurare.

Nail art – idei simplu de realizat la tine acasă

Dacă nu vrei doar o simplă culoare pe unghii, ai mult timp la dispoziție și te-ai și cam plictisit de rutina cotidiană din izolare, Iulia propune câteva nail art ușor de realizat chiar și de persoane mai puțin îndemânatice, dar dornice de a experimenta…

  • Unul dintre cele mai simple modele de realizat acasă este „DOTS”: se poate executa cu un ac. Putem aplica punctele cu acum  liniar, abstract, grafic, floral sau mozaic. La final, după uscarea modelului, aplica top coat-ul pentru a sigila unghiile.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Natalia (@hello_happy_nails) on

 

  • Modelele acuarela sunt de asemenea ușor de făcut și foarte spectaculoase: se folosesc lacuri de unghii clasice și degresant. Poți folosi o „bază” albă – un lac de unghii alb care sa se usuce perfect. Pe o paletă – care poate fi fie o farfurie ceramică, fie o bucată de folie de aluminiu, ce ai la îndemână, amesteci o picătură de lac de unghii colorat cu puțin degresant și aplici pe unghie cu o pensulă subțire, ca și când ai desena. Poți aplica mai multe culori și te poți juca cu el în orice fel. La final, după uscarea modelului, aplica top coat-ul pentru a sigila unghiile.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jen Seales • Nail Artist (@buffcsjen) on

  • Modele geometrice în 2 culori din colecția CND English Garden.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by CND (@cndworld) on

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by CND (@cndworld) on

Sper că acest mic ghid pentru o manichiură perfectă la tine acasă să îți fie de folos. Precum ai observat, nu ai nevoie de foarte multe ustensile, doar de puțină răbdare și experiența pe care o vei dobândi pe parcurs, exesând.

De orice produs ai avea nevoie pentru a-ți completa kitul de manichiură la tine acasă, nu uita ca pe Topline sunt reduceri uluitoare în perioada aceasta – între 30 și 80% (la gama CND în general de 30%, dar este un discount substanțial) la care se adaugă și 10% suplimentar, dacă plătești cu cardul. (1% din profit este donat luptei împotriva COVID-19!)

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

3 deserturi simple atunci când îți este poftă de dulce

Următor

4 produse de igienizare delicate cu pielea