Un blog personal despre tot ce-i chic

the palm - therme

Cum a fost la Therme
(mic ghid pentru neinițiați)

Lifestyle

Vineri seara, la început de weekend friguros, am ajuns pentru prima dată la Therme. Vă mărturisesc de la început că mi-a plăcut mult această destul de scurtă experiență la Therme, locul este exact așa cum îl vezi în poze, iar acum nu îmi doresc decât să mă întorc, pentru o incursiune mai aprofundată.

Dacă nu ai ajuns încă la Therme, dar cochetezi cu gândul de a te relaxa în piscine, printre palmieri, pentru a uita de gerul de afară, iată un mic ghid pentru neinițiați, care îți va facilita sper prima vizită în acest spa paradisiac.

În primul rând, nu uita să îți pui în bagaj: costumul de baie (dacă poți veni deja îmbrăcată cu el este și mai bine), prosop (pentru a-l pune pe sezlong, chiar două dacă nu îți iei halat la tine, este destul de răcoare când ieși din piscine sau saune), papuci (poți achiziționa și de la Therme – costă 35 lei – dar nu au mereu toate măsurile).

Verifică online pe site-ul lor, înainte de a pleca de acasă, gradul de ocupare al fiecărei zone de la Therme. Dacă este mai mare de jumătate (6 este maxim și de obicei cea mai aglomerată zonă este Galaxy, cea cu tobogane, care este și pentru copii, fiind și cea mai ieftină), nu are rost să bați tot drumul pentru a sta la coadă așteptând să se elibereze.

Accesul se face pentru 3 ½, 4 ½ ore și o zi, iar tarifele variază în funcție de opțiunea aleasă

Therme se închide la ora 1:00 în weekend, noi am ajuns în jur de ora 22:00, dar ține cont de faptul că zona Galaxy (tobogane) se închide mai devreme (22:00 de luni până joi și 24:00 vineri – duminică), restaurantele din incintă de asemenea au programul mai scurt cu o oră față de programul centrului, activările din diferitele zone se încheie la 22:00 – 23:00, în plus durează puțin până te instalezi în vestiar și te schimbi (apropo, vestiarele sunt comune – barbați / femei, există cabine pentru a te schimba), apoi dușul înainte de a intra în zonele de relaxare, iar la final, trebuie să îți lași puțin timp pentru check-out pentru că se face coadă la case).

Verifică de asemenea înainte de a pleca la Therme programul activărilor din ziua respectivă și planifică-ți vizita în așa fel încât să poți ajunge la toate cele care îți surâd – poate fi vorba de scrub-uri corporale sau măști faciale (care se desfășoară în saunele umede), ritualuri speciale de aromaterapie (în saunele uscate din zona Elysium), AquaGym, Pilates, cocktailuri vitaminizante, toate incluse în prețul biletului de acces.

La Therme nu ai nevoie de bani, brățara de acces pe care o primești la intrare înregistrează orice achiziție sau plată pe care o faci – la restaurante, zonele cu băuturi, masaje, dacă întri într-o zonă pentru care nu ai plătit acces la intrare…

De altfel, îți recomand să îți lași toate lucrurile de care nu ai nevoie – inclusiv telefon, chei, haine, accesorii diverse – în vestiar pentru a nu fi nevoită să rămâi să le păzești pe sezlong.

Noi am luat acces complet, la zona Elysium, care îți permite și acces în zonele inferioare Galaxy și The Palm.

therme bucuresti-galaxy

În Galaxy nu am ajuns deși m-ar fi tentat piscina cu valuri, pentru că era un grad de ocupare destul de ridicat – 4 din 6 – și eram și cam restricționați de timp fiind destul de târziu.

În zona The Palm, m-am bucurat și relaxat în apa caldă a piscinei principale, pe marginea căreia am savurat și un cocktail (îl poți achiziționa de la pool bar, direct din piscină, prețurile sunt rezonabile: Coca-Cola – 5 lei, un pahar de vin – 7 lei, un cocktail – 17 lei), am experimentat piscina exterioară cu apă fiebinte (la -12 grade temperatura aerului, foarte plăcut curentul de apă care tulbură din când în când această piscină, denumit Crazy River), unul dintre numeroasele jacuzzi, paturile cu hidramasaj (trebuie încercate, costă extra – 10 lei 10 minute sau 12 lei – 15 minute, dar sunt foarte relaxante) și am luat masa în restaurantul de lângă piscină (mâncarea este pentru toate gusturile – supe, salate, burgeri, paste, fripturi și multe prăjituri; eu am mâncat o porție de paste 4 Formaggi care nu m-au dezamăgit).

Regret doar că nu am mai avut timp și pentru piscina cu aromaterapie si băile cu sare de la Marea Moartă, litiu sau calciu și magneziu.

În această zonă, dacă ai nevoie, găsești uscătoare pentru prosoape cu aer cald (arată ca niște suporturi de rufe circulare din metal).

În zona Elysium, am încercat 4 dintre cele 6 saune (mi-au plăcut mult sauna Himalaya – o salină fierbinte, unde atmosfera nu este însă la fel de încinsă ca într-o saună obișnuită și sauna Bavareză, unde sunt 90 de grade, dar am experimentat și un ritual Aufguss – un ritual interactiv de aromaterapie pe care vi-l recomand. Se desfășoară în 3 dintre saunele din Elysium, după un program stabilit pe care îl găsești pe site).

Îmi pare rău că nu am apucat să experimentez din zona Elysium piscina panoramică cu seleniu și sauna Hollywood, prevăzută cu un imens ecran de cinema.

Au rămas încă multe de experimentat la Therme, așa că îmi planific deja următoarea excursie. Dacă vă tentează, săptămâna viitoare, cu ocazia Valentine’s day, beneficiezi de 1 bilet + 1 gratuit timp de 4 zile. Relaxare plăcuta!

Dacă ai fost deja acolo, spune-mi ce ți-a plăcut și ce nu trebuie să ratez la următoarea mea vizită.

Credit foto: Therme

La Chic Boutique

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

  1. Si noi am fost deja de 2 ori, recomand sa alegi una din zilele de luni pana joi, dimineata, 3.5 ore costa 35 lei si este foarte liber, comparativ cu perioada de seara din timpul saptamanii, de dupa ora 20:00, cand iar au un pret special de 39 lei.
    Mi-a placut foarte mult ritualul de peeling din Rainforest sauna.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recente în Lifestyle

Go to Top