Prima dată la Therme
(mic ghid pentru neinițiați)

the palm - therme

Prima dată la Therme? Sunt câteva detalii de care să ții cont pentru a avea cea mai plăcută experiență. V-am pregătit un mic ghid, care sper să le fie de folos celor care ajung la Therme pentru prima dată, și nu numai…

Vă mărturisesc de la început că ador să merg la Therme, indiferent de sezon sau zi a săptămânii! Locul este exact așa cum îl vezi în poze și de fiecare dată nu îmi doresc decât să mă întorc în acest paradis exotic al relaxării și bunei dispoziții.

Dacă nu ai ajuns încă la Therme, dar cochetezi cu gândul de a te relaxa în piscine, printre palmieri, iată un mic ghid pentru neinițiați, care îți va facilita sper prima vizită în acest spa spectaculos.

Bagajul pentru Therme

În primul rând, nu uita să îți pui în bagaj: costumul de baie (dacă poți veni deja îmbrăcată cu el este și mai bine), prosop (pentru a-l pune pe sezlong, chiar două dacă nu îți iei halat la tine, este destul de răcoare când ieși din piscine sau saune), papuci (poți achiziționa și de la Therme – costă 35 lei – dar nu au mereu toate măsurile).

Verifică gradul de ocupare

Verifică online pe site-ul lor, înainte de a pleca de acasă, gradul de ocupare al fiecărei zone de la Therme. Dacă este mai mare de jumătate (6 este maxim și de obicei cea mai aglomerată zonă este Galaxy, cea cu tobogane, care este și pentru copii, fiind și cea mai ieftină), nu are rost să bați tot drumul pentru a sta la coadă așteptând să se elibereze.

Accesul se face pentru 3 ½, 4 ½ ore și o zi, iar tarifele variază în funcție de opțiunea aleasă

Therme se închide la ora 1:00 în weekend, noi am ajuns în jur de ora 22:00, dar ține cont de faptul că zona Galaxy (tobogane) se închide mai devreme (22:00 de luni până joi și 24:00 vineri – duminică), restaurantele din incintă de asemenea au programul mai scurt cu o oră față de programul centrului, activările din diferitele zone se încheie la 22:00 – 23:00, în plus durează puțin până te instalezi în vestiar și te schimbi (apropo, vestiarele sunt comune – barbați / femei, există cabine pentru a te schimba), apoi dușul înainte de a intra în zonele de relaxare, iar la final, trebuie să îți lași puțin timp pentru check-out pentru că se face coadă la case).

Planifica-ți „șederea” la Therme

Verifică de asemenea înainte de a pleca la Therme programul activărilor din ziua respectivă și planifică-ți vizita în așa fel încât să poți ajunge la toate cele care îți surâd – poate fi vorba de scrub-uri corporale sau măști faciale (care se desfășoară în saunele umede), ritualuri speciale de aromaterapie (în saunele uscate din zona Elysium), AquaGym, Pilates, cocktailuri vitaminizante, toate incluse în prețul biletului de acces.

La Therme nu ai nevoie de bani, brățara de acces pe care o primești la intrare înregistrează orice achiziție sau plată pe care o faci – la restaurante, zonele cu băuturi, masaje, dacă întri într-o zonă pentru care nu ai plătit acces la intrare…

De altfel, îți recomand să îți lași toate lucrurile de care nu ai nevoie – inclusiv telefon, chei, haine, accesorii diverse – în vestiar pentru a nu fi nevoită să rămâi să le păzești pe sezlong.

De obicei, am luat acces complet, la zona Elysium, care îți permite și acces în zonele inferioare Galaxy și The Palm.

The Palm

therme bucuresti-galaxy

În zona The Palm, te poți relaxa în apa caldă a piscinei principale, pe marginea căreia poți savura și un băutură rece (o poți achiziționa de la pool bar, direct din piscină, prețurile sunt rezonabile: Coca-Cola – 5 lei, un pahar de vin – 7 lei, un cocktail – 17 lei).

Poți, de asemenea, experimenta piscina exterioară cu apă fiebinte (atunci când temperatura aerului este mai scazută este foarte plăcut curentul de apă care tulbură din când în când această piscină, denumit Crazy River) și unul dintre numeroasele jacuzzi.

Mie îmi plac mult și paturile cu hidromasaj, zic că trebuie încercate (costă extra – 10 lei 10 minute sau 12 lei – 15 minute, dar sunt foarte relaxante).

Poți lua și masa în restaurantul de lângă piscină pentru o experiență completă (mâncarea este pentru toate gusturile – supe, salate, burgeri, paste, fripturi și multe prăjituri).

Tot în zona The Palm, poți experimenta beneficiile băilor cu sare de la Marea Moartă, litiu sau calciu și magneziu, relaxându-te în piscinele special amenajate.

În această zonă, dacă ai nevoie, găsești uscătoare pentru prosoape cu aer cald (arată ca niște suporturi de rufe circulare din metal).

Elysium

În zona Elysium, eu am încercat 4 dintre cele 6 saune (mi-au plăcut mult sauna Himalaya – o salină fierbinte, unde atmosfera nu este însă la fel de încinsă ca într-o saună obișnuită și sauna Bavareză, unde sunt 90 de grade, dar am experimentat și un ritual Aufguss – un ritual interactiv de aromaterapie pe care vi-l recomand. Se desfășoară în 3 dintre saunele din Elysium, după un program stabilit pe care îl găsești pe site).

Tot în zona Elysium, te poți relaxa în piscina panoramică cu seleniu și în sauna Hollywood, prevăzută cu un imens ecran de cinema.

Sunt multe de experimentat la Therme, iar dacă nu ai ajuns încă, îți recomand o incursiune cât de curând.

În fiecare marți, beneficiezi și de o promoție specială. Poți veni cu încă 3 prieteni și plătiți accesul doar pentru 3 persoane, al 4-lea intrând gratuit.

Dacă ai fost deja acolo, spune-mi ce ți-a plăcut și ce nu ar trebui să ratăm la Therme după părerea ta.

Credit foto: Therme

I'm Laura, thirtysomething, creative mind, passionate about marketing & pr, fashion and beauty enthusiast, taking inspiration from my travels and encounters. Let’s be chic!

1 comentariu

  1. Si noi am fost deja de 2 ori, recomand sa alegi una din zilele de luni pana joi, dimineata, 3.5 ore costa 35 lei si este foarte liber, comparativ cu perioada de seara din timpul saptamanii, de dupa ora 20:00, cand iar au un pret special de 39 lei.
    Mi-a placut foarte mult ritualul de peeling din Rainforest sauna.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Anterior

Yves Rocher: 60 de ani de frumusețe și angajamente

Următor

Cele mai colorate orașe din Europa